INCIDENT LA ETAPA DE SUPER RALLY DE LA TÂRGU MUREȘ

Distribuie pe:

Pe ultima manșă a etapei a doua din Campionatul Național de Super Rally, care a avut loc la Târgu Mureș, pilotul Mihai Leu a pierdut controlul prototipului Radical SR8 și a lovit un gard de protecție. Doi copii, frați, aflați alături de mama lor chiar lângă gard au avut nevoie de scurte îngrijiri medicale, însă nu a necesitat transportarea lor de urgență la spital și nici internare. De asemenea, Mihai Leu nu a necesitat îngrijiri medicale, viteza la impact fiind foarte mică. În momentul incidentului doar Mihai Leu și Jerome France se mai aflau pe traseu, dar situația din clasament nu mai putea fi schimbată.

De altfel, după cursă, Mihai Leu i-a invitat pe aceștia la masă și chiar le-a oferit acestora trofeele pe care el le-a câștigat la etapa de la Târgu Mureș. “Îmi pare nespus de rău pentru tot ce s-a întâmplat, dar mă bucur că cei doi micuți sunt bine. Chiar am vorbit cu părinții și vor veni la următoarea etapă de la Deva", a spus Mihai Leu. În urma incidentului, Federația Română de Automobilim Sportiv a deschis o anchetă pentru a vedea circumstanțele în care s-a produs incidentul.

STOP JOC! PRIMARUL DIN TÂRGU-MUREȘ A LUAT O DECIZIE RADICALĂ DUPĂ ACCIDENTUL LUI MIHAI LEU: “NU VOI MAI PERMITE"

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, anunță că nu va mai accepta organizarea de curse automobilistice în oraș, după accidentul de sâmbătă, în care doi copii au fost răniți ușor după ce monopostul pilotat de Mihai Leu a lovit un gard de protecție în timpul cursei. “Accidentul a dovedit că, deși organizatorii iau toate măsurile de precauție, pericolul nu poate fi exclus", justifică edilul decizia. “În niciun caz nu voi mai permite organizarea Super Rally sau a unor evenimente similare în Târgu Mureș", a anunțat pe Facebook primarul din Târgu Mureș, justificând că accidentul de sâmbătă după-amiază “a dovedit că, deși organizatorii iau toate măsurile de precauție, pericolul nu poate fi exclus". Accidentul a avut loc la a doua etapă din Campionatul Național de Super Rally organizată pe circuit stradal în municipiul Târgu Mureș și la care s-au înscris 25 de concurenți. Pilotul Mihai Leu, aflat la volanul monopost, prototipul Radical SR8, a ieșit de pe traseu și a lovit un gard de protecție, doi băieți, frați, fiind loviți ușor. Ulterior, în seara aceleiași zile, Mihai Leu i-a invitat la masă pe cei doi frați cărora le-a oferit trofeele pe care el le-a câștigat la etapa de la Târgu Mureș.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu