UMFST “GEORGE EMIL PALADE" A CÂȘTIGAT UN PROIECT DE 4 MILIOANE DE EURO

Distribuie pe:

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade" din Târgu Mureș a câștigat un contract de finanțare prin Măsura de investiții PNRR: Digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului, în valoare de 4.026.312 euro (valoare eligibilă pentru finanțare: 3.903.000 euro), clasându-se, în ordinea punctajelor, pe prima poziție între cele 63 de proiecte evaluate, informează prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul Universității.

Proiectul, intitulat I-NEXT - proiect de dezvoltare a soluțiilor digitale inovative pentru profesiile viitorului, va permite înființarea a 18 centre de învățământ digital: Centru digital de științe medicale morfologice, Centru de realitate virtuală și simulare medicală aplicată în medicină, Centru digital de științe medicale funcționale, Centru digital de tehnică dentară, Farmacia universitară digitală GAUDEAMUS, Laborator digital interdisiplinar de proiectare și fabricare, Centru digital avansat de inginerie clinică, Centru de inovare, cercetare și educație pentru soluții digitale, inteligență artificială și analiză big data în sănătate, Centru digital de lingvistică, Centru pentru Digital Humanities și comunicații, Centru de economie digitală, Centru de drept și administrație digitală, Centru de Imagistică digitală pentru cercetare, Modernizarea și extinderea funcționalității Laboratorului de medicină regenerativă, Centru de resurse bibliografice digitale, Centru digital de studiu pentru persoane cu dizabilități, Centru de printing digital.

Acese structuri vor funcționa în cadrul nou-înființatului Centru de Competențe Digitale din cadrul UMFST, demersul instituțional încadrându-se în Strategia de digitalizare a Universității, recent elaborată și aprobată de conducerea UMFST, și reprezintă un nou pas în modernizarea învățământului din cadrul acesteia, precizează rectorul Universității. ILEANA SANDU

Lasă un comentariu