SOÓS ZOLTÁN: “TÂRGU MUREȘUL FACE PAȘI SIGURI SPRE DEZVOLTARE!"

Distribuie pe:

Primarul municipiului Târgu Mureș a susținut vineri, 1 iulie, o conferință de presă la sediul autorității locale, unde a prezentat bilanțul ultimelor luni de activitate, punctând cele mai importante segmente din activitatea aparatului propriu.

Astfel, la începutul conferinței, primarul a vorbit despre reușita Zilelor târgumureșene, aducând mulțumiri atât artiștilor, cât și partenerilor și tuturor factorilor implicați în reușita evenimentelor, care s-au desfășurat timp de 5 zile în urbea noastră. Pe de altă parte, legat de lucrările de infrastructură a orașului, primarul Soós Zoltán a declarat: “Cred că toți târgumureșenii sunt martori că orașul se află într-un proces de reabilitare, într-adevăr, avem șantiere peste tot, transformările nu sunt ușor de realizat pentru nimeni, însă prin muncă de echipă vor intra toate pe făgașul lor. Târgu Mureșul face pași spre dezvoltare. Pregătim documentația pentru infrastructura stațiilor de încărcare electrice, pentru transport velo, nu în ultimul rând, anul acesta mai așteptăm autobuze noi, astfel încât parcul auto să fie reînnoit și tot mai confortabil pentru târgumureșeni."

Totodată, la conferința bilanț, edilul Soós Zoltán a vorbit presei despre amplele lucrări care se desfășoară și în unitățile de învățământ, de la reabilitări de fațade, mansardări sau terenuri de sport, la amenajări interioare și dotări cu mobilier. Nu în ultimul rând, legat de bursele școlare, primarul a precizat: “S-a ajuns la o normalitate, bursele sunt achitate la zi pe semestrul I, iar pentru semestrul al II-lea așteptăm centralizarea de la unitățile de învățământ, iar apoi pe baza acestor tabele, Primăria va putea vira copiilor merituoși banii ce li se cuvin."

În cadrul aceleiași conferințe, primarul a punctat faptul că Târgu Mureșul se află pe harta mondială a triatlonului și a duatlonului, în contextul în care municipiul a fost gazda Campionatelor mondiale.

Nu în ultimul rând, Soós Zoltán a prezentat presei situația privind zona metropolitană, dar și informații în legătură cu noul operator de salubritate. “Municipiul reședință de județ poate avea o creștere și o dezvoltare semnificativă, implicit de atragere de investitori, doar dacă va crea legături solide cu zonele periurbane. În administrație locală nu putem vorbi și nu ne putem raporta la individualitate. E nevoie de proiecte comune, atât de infrastructură, de salubritate, cât și de mobilitate, de urbanism, de strategii convergente și de lucruri palpabile, care să unească comunitățile învecinate cu municipiul reședință. Tinerilor care au ales să se mute din oraș în zonele periurbane trebuie să le oferim condițiile de trafic decent, condiții de infrastructură școlară și un nivel de trai ridicat, dacă nu vrem să plece în alte județe, ale căror administrații locale și-au dat mâna de ani de zile.", a declarat primarul Soós Zoltán.

Lasă un comentariu