TABĂRA DE VARĂ PENTRU CERCETAȘI, ORGANIZATĂ DE MAPN

Distribuie pe:

Cea de-a XIV-a ediție a “Taberei de vară pentru cercetași" a debutat ieri, 4 iulie, la Predeal, fiind găzduită de Batalionul 21 Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi" cu sprijinul Clubului Sportiv al Armatei “Steaua" București. Activitatea este organizată de Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția informare și relații publice, în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Asociația de Caritate din Armata României “CAMARAZII", fiind sprijinită de Statul Major al Forțelor Terestre. Desfășurată sub deviza “Fii cel mai bun! Fii la înălțime!", tabăra are ca temă activitatea vânătorilor de munte, principalele obiective fiind însușirea de către tinerii cercetași a unor cunoștințe de bază despre Armata României, profesia militară, diferite structuri militare, precum și dezvoltarea și punerea în valoare a calităților fizice, spiritului de competiție și de echipă ale tinerilor participanți.

Timp de șapte zile, vor fi organizate activități interactive prin care participanții își vor testa limitele sub îndrumarea instructorilor militari. Drumeții, ședințe de alpinism, mișcări de instrucție de front, tehnici de supraviețuire în natură (procurarea apei și hranei, aprinderea focului, crearea de capcane, orientarea în teren folosind harta și busola), metode de traversare a unui curs de apă și alte elemente de bază de tactică militară, adaptate pentru vârsta participanților, vor fi ingredientele principale ale unei experiențe unice.

Totodată, tinerii vor participa la întreceri sportive (volei, baschet, fotbal), vor vizita unități militare aparținând Forțelor Terestre Române din județele Brașov și Covasna, precum și obiective turistice din zonă.

La tabără vor participa 32 de elevi, fete și băieți, din întreaga țară - patru elevi instituționalizați, cu rezultate foarte bune la învățătură, selecționați cu sprijinul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și patru elevi cu situație socială defavorizată, selectați cu sprijinul Asociației de Caritate din Armata României “CAMARAZII", ceilalți 24 fiind câștigători ai competiției naționale desfășurată on-line, pe web-site-ul www.mapn.ro/tabara,  în perioada 10 - 17 mai 2022.

“Tabăra de vară pentru cercetași" are ca sponsori principali INVICTUS FORCE & SAFE S.A. și DECATHLON ROMANIA, dar beneficiază totodată și de sprijinul sponsorilor: TERAPIA S.A., CONFEXIMP MOD ELO. V S.R.L. și ASOCIAȚIA AERONAUTICĂ ROMÂNĂ.

Biroul de presă al MApN

Lasă un comentariu