IN MEMORIAM VAIDAȘ IOAN COLONEL ÎN REZERVĂ 1939-2019

Distribuie pe:

Comemorăm trei ani de la plecarea spre cele veșnice a iubitului nostru soț și tată, VAIDAȘ IOAN, fost comandant al Poliției Târgu Mureș, fost locțiitor al Poliției județului Mureș.

S-a născut la data de 30 mai 1939, în comuna Gălăuțaș, județul Harghita.

A venit pe lume într-o familie de luptători participanți la cele două războaie mondiale, bunicul său din partea mamei a fost declarat erou după ce în Primul Război Mondial și-a dat viața de tânăr pe câmpul de luptă, fiind înmormântat la Mausoleul Eroilor de la Mărășești, iar tatăl său, luptând la Cotul Donului în cel de-Al Doilea Război Mondial, a fost grav rănit.

A copilărit în frumoasa comună Gălăuțaș, județul Harghita, localitate în care a urmat cursurile școlii primare. În perioada următoare, la Târgu Mureș a urmat cursurile școlii profesionale de ucenici, absolvind ca tâmplar mobilă și articole tehnice.

În anul 1960 și-a început cariera de polițist cu gradul de locotenent, avansând până la cel de colonel. A absolvit cursurile școlii de ofițeri ai M.A.I. București cu gradul de ofițer-locotenent. Inițial a lucrat ca ofițer la Serviciul de Criminalistică și Economic, la Poliția din Lugoj, județul Timiș, iar în anul 1967 a fost transferat la Poliția din Miercurea Ciuc, județul Harghita.

În anul 1964 s-a căsătorit cu soția Maria, alături de care a trăit cincizeci și cinci de ani de căsătorie împlinită și fericită, având împreună trei copii - doi fii și o fiică.

În 1968 a fost transferat la Poliția Municipală Târgu Mureș - Serviciul Economic și ulterior la Evidența Operativă și la Cercetări Penale.

În anul 1974 a absolvit Facultatea de Drept - Universitatea Babeș-Bolyai din

Cluj, obținând licența în drept, iar ulterior a urmat cursul postuniversitar “Drept internațional privat", tot în Cluj Napoca.

În următorii ani a fost Comandant la Poliția orașului Luduș, județul Mureș. După îndeplinirea mandatului de activitate la Luduș a revenit în Târgu Mureș, unde a fost locțiitor la Poliția Municipiului Târgu Mureș și ulterior a fost numit Comandant al Poliției Târgu Mureș. A condus activitatea complexă a Poliției Municipiului timp de mulți ani, fiind decorat de mai multe ori pentru merite profesionale deosebite.

În continuare, a fost din nou avansat locțiitor al șefului Poliției Județului

Mureș, funcție din care a ieșit la pensie în anul 1998.

Ca și comandant a fost aproape de oameni, căutând să îi ajute pe cei care îi solicitau sprijin în problemele pe care le aveau, a sprijinit cadrele militare mai tinere în a-și completa studiile, a fost dedicat meseriei, fiind zi și noapte la datorie.

În dimineața zilei de 5 iulie 2019, inima lui a cedat și s-a înălțat la Domnul, la vârsta de optzeci de ani, la Spitalul Județean Mureș, după ce a luptat cu îndârjire și demnitate, timp de douăzeci de ani, cu o afecțiune medicală. Împrejurările au fost de așa natură încât mulți dintre cei care l-au cunoscut nu au aflat de trecerea sa la cele veșnice.

Se odihnește la locul de veci din cimitirul Livezeni din Târgu Mureș.

ÎI rugăm pe bunul și atotputernicul Dumnezeu să-i poarte de grijă în Împărăția Sa cea veșnică și cerească, să-i facă loc fericit, să-i dăruiască odihnă sfântă printre îngeri și să-l poarte întru bucuria inimii sfinte cerești.

Va fi veșnic în inimile noastre, în gândurile și sufletele nostre!

Somn lin, dragul nostru!

Dumnezeu să te odihnească în pace și să îți facă parte de fericire veșnică în Împărăția Sa cerească.

Cu mult dor și dragoste,

Soția Maria, fiica Daniela, fiul Ion-Dorin

Lasă un comentariu