PUTEREA TĂMĂDUITOARE A... CÂRLIGULUI DE RUFE!

Distribuie pe:

Reflexologul chinez Helen Chin Lui, citat de ziare.com, susține că, atunci când te doare ceva și nu ai la îndemână un analgezic, poți trata aproape orice durere cu ajutorul unui... cârlig de rufe.

“Oricat ar părea de ciudat, este vorba despre presopunctură și nimic mai mult. Practic, cârligul se prinde de pavilionul urechii și se menține strâns timp de câteva minute. Urechea este ca o hartă a întregului organism, a reflexelor corpului nostru, fiind plină de terminații nervoase și multipli conectori la sistemul nervos central.

Chiar dacă trucul acesta dă rezultate rapide, tehnica nu ar trebui să înlocuiască un consult medical ulterior, aceasta pentru a exclude orice risc al unor probleme grave pe care o durere considerată banală îl poate ascunde”, afirmă specialistul chinez.

Pentru umeri și spate - Aplicarea unui cârlig de rufe timp de aproximativ un minut pe porțiunea superioară a urechii îți reduce durerea de spate și de umeri. Poți utiliza această tehnică de mai multe ori pe zi.

Pentru organe - Puțin mai jos este zona conectată cu organele corpului. Evident, dacă ai dureri severe, cel mai bine este să mergi la un medic. Pentru disconfort minor, foloșeste însă un cârlig de rufe în acest loc.

Pentru articulații - Zona imediat deasupra mijlocului urechii este asociată durerii și rigidității articulațiilor. Aplică și în acest caz presiune cu ajutorul unui cârlig de rufe și te vei simți mult mai bine.

Pentru sinusuri și gât - Partea mediană de jos a urechii este în strânsă legătură cu sinusurile și cu gâtul. Atunci când răcești sau când strănuți, aplică presiune în acest punct și vei reduce efectele negative ale durerilor în gât.

Pentru digestie - Zona de deasupra lobului urechii este asociată cel mai adesea cu digestia. Prinde un cârlig în această zonă și vei ameliora durerile digestive și problemele minore apărute la stomac.

Pentru cap și inimă - Lobul urechii, adică cea mai joasă parte a pavilionului, corespunde inimii și capului. Aplicând presiune în acest loc, vei îmbunătăți funcția inimii și vei diminua durerile de cap. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu