125 DE BERZE INELATE!

Distribuie pe:

În fiecare an, la sfârșitul lunii iunie, Grupul Milvus din Târgu-Mureș inelează pui de barză albă în mai multe locații. Anul acesta, puii din cuiburile din Sânpaul (județul Harghita), Dumbrăvioara (județul Mureș), Vlaha și Săvădisla (județul Cluj) au primit câte un inel pe ambele picioare, în total 125 de berze, informează reprezentanții organizației.

“Inelul metalic pus pe piciorul stâng este metoda clasică de inelare, iar cifrele mai mari ale inelului de plastic pus pe piciorul drept facilitează citirea de la distanță, cu binoclu sau cu aparat foto cu teleobiectiv. De-a lungul anilor, au fost observate și raportate multe dintre berzele pe care le-am inelat, atât în străinătate, cât și în țară”, detaliază cei de la Milvus, adresând mulțumiri Primăriei Săvădisla și Companiei Electrica pentru succesul acțiunii întreprinse.

În timpul procesului de inelare, au fost coborâți câțiva pui din cuib pentru ca grupul de copii și adulți să-i vadă îndeaproape.

Grupul Milvus este o organizație neguvernamentală, non profit, având ca obiect de activitate protecția păsărilor și a naturii. (susa și foto - milvus.ro) (I.S.)

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu