AMENDAȚI PENTRU CĂ CIRCULAU CU BICICLETELE PE TROTUAR, ÎN TÂRGU MUREȘ!

Distribuie pe:

În cursul zilei de miercuri, Poliția Locală Târgu Mureș a desfășurat o acțiune de depistare și sancționare a celor care circulau cu biciclete și trotinete pe trotuar. Agenții Biroului Siguranță Rutieră au aplicat 10 sancțiuni contravenționale (amenzi și avertismente) persoanelor depistate că foloseau bicicleta sau trotineta pentru a se deplasa pe trotuare, încălcând astfel prevederile art. 161, alin 1, lit. c. din OUG 195/2002. “Dat fiind pericolul pe care poate să-l reprezinte circulația bicicletelor și a trotinetelor pe trotuare pentru pietoni, Direcția Poliția Locală va continua acțiunile de descurajare a unor astfel de practici”, anunța, ieri, instituția pe pagina sa de facebook.

Într-un articol publicat în cursul lunii trecute, “Cuvântul liber” atrăgea atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă cei care circulă cu trotinetele și bicicletele pe trotuar.

Legea interzice utilizarea trotinetelor sau bicicletelor pe trotuar, Poliția Română derulând o serie de campanii în acest sens. Totodată, conform legii, cei sub 14 ani nu pot conduce trotinete electrice, iar cei cu vârsta între 14 și 16 ani sunt obligați să poarte cască. La sfârșitul lunii aprilie a.c., Consiliul Local Târgu Mureș a adoptat o hotărâre de aprobare a regulamentului privind utilizarea trotinetelor pe domeniul public al municipiului. Potrivit acestui regulament, art. 26, alin 2, este interzisă circulația trotinetelor pe trotuar. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu