LUCRĂRI DE RENOVARE ȘI MODERNIZARE LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ “FRIEDRICH SCHILLER” DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

În urma accesării unui proiect finanțat din fonduri europene, Școala Gimnazială “Friedrich Schiller” din Târgu-Mureș va fi renovată și modernizată. Lucrările, în valoare de aproximativ 12,5 milioane de lei (TVA inclus), urmează să fie încheiate în octombrie 2023. Până la finalizarea acestora, cei 750 de elevi ai unității de învățământ vor fi mutați temporar în două locații puse la dispoziție de municipalitate: Colegiul Agricol “Traian Săvulescu” din Aleea Carpați (parter), unde vor învăța elevii din ciclul primar de la secțiile română și maghiară, și la fosta Școală Gimnazială Nr. 11 (Școala Gimnazială “Serafim Duicu”), cu intrare din strada Budiului și strada Caraiman, ce va fi destinată integral elevilor de ciclu gimnazial de la secțiile română și maghiară și celor din ciclul primar și gimnazial de la secția germană.

Spațiile puse la dispoziție de Primăria Municipiului Târgu-Mureș, aflate în prezent în stare relativ bună, vor fi amenajate până la începerea anului școlar 2022-2023, urmând să fie la același nivel cu cel actual, al Școlii Gimnaziale “Friedrich Schiller”. Cursurile sunt programate în prima parte a zilei.

În curs de soluționare este și transportul elevilor, o parte dintre aceștia venind și din mediul rural. Reprezentanții Școlii Gimnaziale “Friedrich Schiller” urmează să inventarieze necesarul și să transmită Primăriei Târgu-Mureș numărul de copii pentru care trebuie asigurat transportul școlar, ne spunea Alexandru György, viceprimar al municipiului Târgu-Mureș.

L.B.

Lasă un comentariu