TABĂRĂ INTERNAȚIONALĂ DE VOLEI

Distribuie pe:

Clubul Sportiv Universitar Târgu-Mureș, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș, organizează, în perioada 10 - 17 iulie, prima ediție a taberei internaționale de volei “International VolleyBall CAMP”. De asemenea este, în același timp, și prima tabără internațională de volei care se organizează în România, după cum ne spunea Adina Salaoru, director CSU Târgu-Mureș. Deschiderea oficială a manifestării sportive va avea loc duminică, 10 iulie, la ora 19, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș, în Amfiteatrul Facultății de Farmacie.

Evenimentul va găzdui aproximativ 200 de persoane - jucătoare, antrenori și preparatori fizici, în vederea eficientizării antrenamentului sportiv de volei la nivelul tehnicii și tacticii.

Această inițiativă își dorește să contribuie în mod activ la promovarea și dezvoltarea voleiului la nivel național și internațional, angrenarea sportivilor de performanță în evenimente care pot contribui fundamental la creșterea performanței acestora și atragerea comunității academice și locale spre activități sportive, inclusiv prin acțiuni de voluntariat.

Tabăra de volei este concepută pentru sportive cu vârsta cuprinsă între 14 și 21 de ani care doresc să își maximizeze abilitățile de volei, antrenori de volei și preparatori fizici. În cadrul parteneriatului realizat, Federația Română de Volei și Clubul Sportiv Universitar Târgu-Mureș susțin formarea antrenorilor de volei din România prin organizarea cursurilor de perfecționare pentru antrenorii echipelor de juniori. La finalul cursului de perfecționare, aceștia vor dobândi licența de antrenor pentru sezoanele competiționale 2022/2023 și 2023/ 2024.

Componentele esențiale în antrenarea unui sportiv de performanță

Unii dintre cei mai buni antrenori de volei și preparatori fizici din lume se vor reuni pentru a oferi participanților, timp de șapte zile, experiența antrenamentelor și oportunitatea de a se afla în preajma celor mai buni formatori de volei din lume. Dintre specialiștii invitați se numără antrenorii Giuseppe Bosetti, Franca Bardelli, Massimo Dagioni, expert în pregătirea fizică Nicola Bacaloni, psihoterapeut Oana Cueșdeanu și deținătoare a numeroase titluri de campioană, jucătoarea Nneka Obiamaka Onyejekwe.

Programul amplu conceput acoperă componentele esențiale în antrenarea unui sportiv de performanță la nivel înalt și va integra atât sesiuni destinate pregătirii fizice, cât și work-shop-uri teoretice, ateliere de coaching motivațional, seri de relaxare prin activități de socializare, vizite turistice, karaoke și game boarding. Sportivii înscriși vor benefia de kit-ul de participare care va include un tricou personalizat pentru antrenamente.

Pe toată durata desfășurării evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția pasionaților de volei un teren amenajat în aer liber, în incinta campusului UMFST (lângă sala de sport “Dr. Anton Pongrácz, str. Ghe. Marinescu nr.38) și transmit invitația de a se alătura.

Partenerii evenimentului sunt Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș, Federația Română de Volei, Primăria Târgu-Mureș, E.ON România, Grand Hotel Târgu Mureș și Tipografia Oligraf, am aflat de la Adina Salaoru, director CSU Târgu-Mureș.

C. C.

Lasă un comentariu