PENSIILE - S-AR PUTEA SĂ CREASCĂ, DAR S-AR PUTEA ȘI SĂ NU CREASCĂ. NU SE ȘTIE DE CÂND…

Distribuie pe:

Nici n-au apucat bine să dea ca sigură creșterea cu 10% a pensiilor, de la 1 ianuarie anul viitor, că guvernanții au și început s-o dea cotită. Guvernul și PSD i-au împins la înaintare pe purtătorii de cuvânt, să se descurce cum or ști mai bine în dusul cu zăhărelul a câtorva milioane de pensionari care așteaptă cu sufletul la gură să vină 1 ianuarie 2023.

Întrebat, la un post de televiziune dacă cresc sau nu pensiile cu 10% la data stabilită, purtătorul de cuvânt al Guvernului a zis că “creșterea e foarte necesară” și că Guvernul “va face toate demersurile necesare pentru a veni în sprijinul celor vulnerabili”. De unde tragem concluzia că, logic, dacă creșterea e necesară, nici demersurile n-au cum să fie altfel (decât necesare).

“Sunt măsuri succesive care i-au vizat pe pensionari cu sume care li s-au acordat și sunt convins că, în funcție de resursele pe care Guvernul le are la dispoziție, pensionarii vor resimți atenția de care trebuie să beneficieze”, a conchis Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Și colegul său de la PSD s-a descurcat destul de bine: “Cu certitudine, toate partidele aflate la guvernare își doresc ca pensiile să fie crescute, trebuie să se întâmple, având în vedere scumpirile. Sunt convins că și în Guvern se caută toate posibilitățile și toate resursele ca acest lucru să se întâmple”, a spus Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al partidului. Deci: de când și cu cât cresc/nu cresc pensiile? Vorba lui Murphy: “Dacă nu-i poți convinge, zăpăcește-i!”

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu