ROMÂNIA SE AFLĂ ÎN RÂNDUL CELOR MAI BUNE ȘI IEFTINE ȚĂRI EUROPENE CE POATE FI DESCOPERITĂ LA VOLAN

Distribuie pe:

Interesul pentru închirierea unei mașini în perioada vacanțelor a crescut în acest an, în medie, cu 162% față de vara anului 2019, iar România se află în rândul celor mai bune și ieftine țări europene ce poate fi descoperită la volan, reiese dintr-o analiză publicată realizată de un motor global de căutare pentru călătorii.

Conform momondo.ro, dintr-un total de 33 de țări europene analizate, cel mai bine clasate în funcție de cinci categorii (costuri, sustenabilitate, camping și aer liber, confort și infrastructură, natură și obiective turistice) sunt: Olanda (sustenabilitate), Serbia (costuri reduse), Franța (camping și aer liber, dar și natură și obiective turistice) și Elveția (confort și infrastructură).

“În contextul creșterilor masive de prețuri în benzinării, costul călătoriei este un considerent tot mai important de luat în calcul în vacanțele de vara aceasta. Totuși, în ciuda inflației și a prețului crescut la combustibil, România rămâne o țară relativ ieftină în care să călătorești, comparat cu multe alte țări din Europa, ocupând locul șase în topul celor mai ieftine țări pentru călătoriile cu mașina de anul acesta. Prețul la benzină în România este echivalentul prețului mediu la nivel european, iar costurile încărcării mașinilor electrice, precum și cel al parcărilor rămân unele din cele mai scăzute (aproximativ 0,54 euro, pentru două ore). În plus, costurile reduse pentru cazări și închirieri auto contribuie la atractivitatea acestei țări în rândul celor interesați de călătorii cu buget redus”, se menționează în analiză.

Potrivit sursei citate, Germania a ocupat primul loc în clasamentul din 2022, cu punctaje ridicate în ceea ce privește confortul și infrastructura, natura și obiectivele turistice. De asemenea, Germania este un paradis al șoferilor împătimiți, o țară cu o rețea extinsă de drumuri, cu stații de încărcare electrică la tot pasul și cu un număr de accidente rutiere/100.000 de locuitori mai mic decât majoritatea țărilor de pe listă.

În topul celor mai bune 10 destinații din Europa în care să călătorești cu mașina în 2022 se mai află, în ordine, Spania, Lituania, Cipru, Franța, Suedia, Portugalia, Estonia, Italia și Elveția.

Datele incluse în acest raport au fost colectate în perioada 22 februarie - 22 iunie 2022. momondo.ro este un site de căutare global pentru călătorii care compară prețurile la zboruri, hoteluri și mașini de închiriat. Site-ul are sediul central în Copenhaga și este folosit de către călători din peste 30 de țări, fiind gestionat de Kayak, firmă ce face parte din grupul Booking Holdings Inc. (NASDAQ: BKNG). (Agerpres)

Lasă un comentariu