SUA FURNIZEAZĂ UN NOU AJUTOR UMANITAR UCRAINEI ÎN VALOARE DE 360 MILIOANE DE DOLARI

Distribuie pe:

SUA vor trimite un ajutor umanitar suplimentar Ucrainei în valoare de 360 milioane de dolari destinat în special pentru asigurarea populației cu hrană, apă potabilă, asistență economică și adăposturi, printre altele, a anunțat sâmbătă secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, potrivit EFE.

“Angajamentul nostru față de poporul ucrainean este ferm”, a subliniat Blinken într-un mesaj pe contul său de Twitter, adăugând că banii “vor ajuta oamenii din Ucraina și refugiații care au fost forțați să-și părăsească țara din cauza războiului brutal rusesc”.

La scurt timp, Departamentul de Stat a detaliat într-un comunicat că fondurile vor fi trimise prin două canale: 288 de milioane de dolari prin Departamentul propriu-zis și peste 80 de milioane prin Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

“De la începutul războiului (...) Statele Unite au oferit o asistență umanitară de peste 1.280 de milioane de dolari pentru a face față acestei crize, iar noi suntem cel mai mare donator individual de asistență umanitară pentru Ucraina”, subliniază Blinken în mesajul său.

Guvernul american a anunțat un pachet suplimentar de ajutor militar în valoare de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina, constând în arme cu “o capacitate de precizie mai ridicată”, inclusiv patru sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) și muniție pentru aceste proiectile cu rază lungă de acțiune. (Agerpres)

Lasă un comentariu