ȘI, TOTUȘI, UNDE MERGEM DUPĂ MOARTE?!

Distribuie pe:

Poate că nu există om care să nu se întrebe ce se întâmplă cu el după ce moare. Unii cred că încetăm să existăm, în timp ce alții cred în rai și în iad. Sau că am trăit înainte să fi venit pe pământ și vom continua să trăim și după ce vom muri. Când plângem pentru cei dragi pe care i-am pierdut, ne păstrăm întotdeauna speranța că moartea nu este sfârșitul...

În speranța că au aflat adevărul, mai mulți cercetători au lansat diverse teorii cu privire la viața de apoi. Iată câteva dintre ele, prezentate de unica.ro.

Teoria simulării - Presupune că viața noastră, inclusiv pământul și universul, ar putea fi, de fapt, o simulare artificială, precum un joc pe calculator. Elon Musk este unul dintre oamenii care cred în această teorie.

Teoria budistă - Budiștii cred în reîncarnarea după moarte. Ei spun că după ce ai murit, te poți reîncarca într-un zeu, un alt om, un animal sau chiar într-o... fantomă.

Teoria rastafariană - Rastafarienii sunt monoteiști care cred că viața este eternă și numai cei care se feresc de dreptate, de fapt, mor. Din acest motiv, în cultura lor, nu există nicio ceremonie de înmormântare formală.

Teoria universului paralel - Această teorie a fost explicată în multe filme științifico-fantastice și benzi desenate. Ea susține că după ce murim, ne naștem în același univers ca și înainte, doar că trăim într-un alt timp și alt spațiu.

Teoria lui Platon - Filozoful grec, Platon, credea că lumea fizică limitează, de fapt, cunoștințele noastre, iar când o persoană moare, ea trece la o viață mult mai împlinită.

Teoria vieții fără sfârșit - Această teorie susține că, imediat după moarte, renaștem într-o altă viață, fără nicio altă amintire a vieții pe care am dus-o înainte.

Teoria faraonilor - Faraonii egipteni credeau că moartea este temporară. Din acest motiv, mumificarea era esențială în păstrarea corpului pentru o nouă viață.

Teoria cosmică - Această teorie susține că, de fapt, conștiința noastră aparține universului, nu corpurilor noastre. Adepții acestei teorii susțin că în timpul morții, conștiința revine în cosmos.

Teoria paranormală - Cei care cred în această teorie susțin că, după moarte, sufletele rămân printre cei vii, pe pământ. De asemenea, ei cred că este posibilă comunicarea cu aceste suflete prin diferite mijloace.

Teoria multiplelor lumi - Această teorie susține că murim doar în acest univers, însă există și alte medii unde ne continuăm viața. (L.P.)

Lasă un comentariu