CONCURS PENTRU OCUPAREA FUNCȚIILOR DE DIRECTOR ȘI DIRECTOR ADJUNCT ÎN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR DE STAT

Distribuie pe:

Inspectoratul Școlar Județean Mureș a anunțat, la sfârșitul lunii trecute, organizarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

În județul Mureș sunt vacante 43 de funcții (23 de director și 20 de director adjunct), am aflat de la prof. Niță Fănică, inspector management instituțional în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Conform Calendarului Concursului, sesiunea a III-a 2022, în perioada 28 iunie -17 iulie, este programată depunerea dosarelor de înscriere la proba scrisă. Aceasta va avea loc în 8 septembrie, iar rezultatele finale se vor afișa în 30 septembrie, urmând ca emiterea deciziilor de numire să fie făcută în 5 octombrie.

Condiții de participare la concurs

Cadrele didactice interesate să participe la concurs trebuie să îndeplinească, în mod cumulativ, o serie de condiții: Sunt absolvenți ai învățământului superior cu diplomă de licență sau atestat de echivalare, în condițiile art. 149 alin. (3) din Legea educației naționale nr. 112011, cu modificările și completările ulterioare; Sunt titulari în învățământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată; Au o vechime în învățământul preuniversitar de minim 5 ani; Au calificativul “Foarte bine” acordat în ultimii 2 ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere din unități de învățământ/inspectorate școlare/casele corpului didactic/Palatul Național al Copiilor/Ministerul Educației ori în funcții de îndrumare și control din inspectorate școlare/funcții de specialitate specifice Ministerului Educației; Nu au fost sancționate disciplinar în anul școlar curent și nici în ultimii 2 ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere din unități de învățământ/inspectorate școlare/casele corpului didactic/Palatul Național al Copiilor/Ministerul Educației ori de îndrumare și control din inspectorate școlare/ funcții de specialitate specifice în Ministerul Educației sau a intervenit radierea de drept a sancțiunii, potrivit art. 248 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare; Nu au fost lipsite de dreptul de a ocupa o funcție de conducere în învățământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală și nici nu au fost sancționate disciplinar, conform art. 280 alin. (2) litera (d) din Legea nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare, printr-o decizie de sancționare disciplinară, rămasă definitivă și în vigoare, cu suspendarea dreptului de a se înscrie la un concurs pentru ocuparea unei funcții de conducere; Sunt apte din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcției, conform prevederilor art. 234 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare; Nu au avut statutul de “lucrător al Securității” sau “colaborator al Securității”.

Conform datelor făcute publice de Inspectoratul Școlar Județean Mureș, niciun cadru didactic care a îndeplinit, în anul școlar curent, 2021-2022, funcții de conducere, îndrumare și control în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Mureș, respectiv în Inspectoratul Școlar Județean Mureș, nu a fost sancționat disciplinar.

B.L.

Lasă un comentariu