VEȘTI BUNE PENTRU SIMONA HALEP

Distribuie pe:

Simona Halep a urcat două poziții în clasamentul WTA și se află pe locul 16, cu 2.415 puncte, după ce a participat la turneul de la Wimbledon. Românca a ajuns până în semifinale. Câștigătoarea turneului, Elena Rîbakina, se menține pe locul 23, ea având 1.805 puncte, în timp ce finalista Ons Jabeur a coborât trei locuri și este pe 5, cu 4.010 puncte. Primele patru poziții sunt ocupate de Iga Swiatek - 8.336 de puncte, Anett Kontaveit - 4.326, Maria Sakkari - 4.190 și Paula Badosa - 4.030.

Sorana Cîrstea a coborât două locuri în clasament și este pe 34, cu 1.330 de puncte. O coborâre, însă de șase poziții a înregistrat și Irina Begu - locul 49, cu 1.119 puncte. Jaqueline Cristian a urcat cinci locuri și este pe 65, cu 901 puncte, în timp ce Gabriela Ruse, ultima româncă din top 100, a coborât 18 poziții și este pe 72 (838 de puncte).

PREMIERĂ ÎN ULTIMII 25 DE ANI: ROGER FEDERER ȘI SERENA WILLIAMS NU MAI FIGUREAZĂ ÎN CLASAMENTELE ATP ȘI WTA

Pentru prima oară în ultimele două decenii, cei doi mari campioni, Roger Federer și Serena Williams, sunt fără clasament, lipsind din ranking-urile ATP și WTA publicate luni. Roger Federer - 20 de titluri de Mare Șlem și Serena Williams - 23 de titluri de Mare Șlem sunt absenți din clasamentele ATP și WTA publicate luni. Este pentru prima oară după mai bine de două decenii când cei doi lipsesc din ierarhiile mondiale. Roger Federer nu a mai participat la circuitul ATP după ediția 2021 a turneului de la Wimbledon, nefiind încă anunțată o dată sigură pentru revenirea sa.

Serena Williams se află într-o situație identică, ea revenind la Wimbledon după un an de absență, dar a fost eliminată în primul tur al turneului de către Harmony Tan. Totuși, Federer, campion cu 20 de titluri de Grand Slam, ar urma să joace la Laver Cup în septembrie și și-ar mai dori să evolueze încă o dată la Wimbledon.

UN NOU SCANDAL ÎN LUMEA TENISULUI!

O investigație a televiziunii germane ZDF dezvăluie că jucătorii Aslan Karatsev și Nikoloz Basilashvili ar fi fost convinși de către fostul lor antrenor, Yahor Yatsyk, să influențeze rezultatul unor meciuri de tenis.

Umbra unui nou scandal planează asupra lumii tenisului. Televiziunea germană ZDF a anunțat că sub observație se află cinci meciuri, ale căror rezultate ar fi fost influențate de jucătorii Aslan Karatsev (Rusia) și Nikoloz Basilashvili (Georgia). Cei doi ar fi fost convinși de către tehnicianul din Belarus, Yahor Yatsyk, să trucheze o serie de meciuri. Karatsev și Basilashvili au fost, în diferite perioade, elevii lui Yatsyk.

Basilashvili (nr. 26 ATP) a fost pregătit de tehnicianul din Belarus între 2013 și 2014, iar Karatsev (nr 42 ATP) l-a avut antrenor pe Yatsyk între 2018 și 2021. ZDF susține că Yatsyk i-ar fi plătit pe cei doi jucători în câteva rânduri pentru a influența rezultatul unor meciuri. Cele cinci meciuri aflate în centrul investigației, și pentru care ZDF a solicitat de la ITF (Federația Internațională de Tenis) toată documentația preliminară, sunt partide cu fluctuații neobișnuit de mari la pariuri.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu