RAPID ȘI CSM BUCUREȘTI, ÎN GRUPELE LIGII CAMPIONILOR

Distribuie pe:

Campioana en-titre la handbal feminin, Rapid București, va debuta în deplasare în grupa B a Ligii Campionilor, iar vicecampioana CSM București pe teren propriu, în grupa A. Rapid București va întâlni în prima etapă a grupei B, în deplasare, pe HC Lokomotiva Zagreb, în 10 septembrie. În grupa A, CSM București, sfert finalistă în sezonul trecut, va juca pe teren propriu, tot în 10 septembrie, cu Krim Ljubljana. Doar șase etape se vor juca din viitoarea stagiune în prima fază, competiția urmând a fi întreruptă după etapa din 22 octombrie, pentru desfășurarea Campionatului European. Liga Campionilor se va relua în 3-4 decembrie.

Cele 14 etape din grupe se vor încheia în 11 februarie 2023, iar apoi vor avea loc cele din faza play-off, între 18-26 martie, urmate de sferturile de finală (29 aprilie - 7 mai) și Turneul Final Four de la Budapesta (3-4 iunie).

În stagiunea precedentă, vicecampioana CSM București a atins faza sferturilor de finală în Liga Campionilor, competiție pe care a câștigat-o în 2016, iar în următorii doi ani a obținut medaliile de bronz. La rândul său, Rapid București a câștigat trofeul în 1964, când competiția se numea European Champions Cup, iar în 1968 a jucat semifinale. În 2022, trofeul Ligii Campionilor a fost câștigat de formația Vipers Kristiansand.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu