MINISTERUL MEDIULUI VA PUTEA ÎNFIINȚA SOCIETĂȚI PE ACȚIUNI CU ROL DE ADMINISTRATOR AL SISTEMULUI DE GARANȚIE-RETURNARE PENTRU AMBALAJE NEREUTILIZABILE

Distribuie pe:

Guvernul a aprobat miercuri, prin ordonanță, posibilitatea ca Ministerul Mediului să poată înființa societăți pe acțiuni, cu participarea statului la capitalul social, ca acționar unic, care vor îndeplini rolul de administrator al sistemului de garanție-returnare pentru ambalaje nereutilizabile.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, de asemenea, este prevăzută situația în care poate participa la capitalul social al unei societăți existente nou-înființate la care exercită, în numele statului, calitatea de acționar, conform prevederilor HG privind stabilirea sistemului de garanție-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile.

“Din veniturile proprii ale Administrației Fondului pentru Mediu se vor putea asigura fonduri pentru înființarea unor societăți sau pentru participarea la capitalul social al unora existente sau nou-înființate ori majorarea capitalului social al societăților la care MMAP exercită, în numele statului, calitatea de acționar. Mai exact, se reglementează posibilitatea MMAP de a putea participa la capitalul social al societății comerciale pe acțiuni care va îndeplini rolul de administrator al sistemului de garanție-returnare din bugetul AFM”, se arată în comunicat. (Agerpres)

Lasă un comentariu