EMISIUNE NUMISMATICĂ: 125 DE ANI DE LA NAȘTEREA LUI TUDOR VIANU

Distribuie pe:

Banca Națională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 18 iulie 2022, o monedă din argint cu tema 125 de ani de la nașterea lui Tudor Vianu .

Aversul monedei prezintă clădirea Facultății de Litere a Universității București, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, stema României, valoarea nominală “10 LEI” și anul de emisiune “2022”, iar reversul redă portretul, suprapus parțial pe două cărți, semnătura și numele lui Tudor Vianu, și inscripția “125 DE ANI DE LA NASTERE”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central, redactate în limbile română, engleză și franceză.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate) este de 450 de lei pentru o bucată, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării poate fi utilizat formularul publicat pe site-ul www.bnr.ro.

BNR mai informează că, în cazul în care stocul de monede numismatice destinat rezervărilor online se epuizează, există și posibilitatea achiziționării direct de la ghișeele sucursalelor regionale ale BNR, fără a fi necesară o rezervare în acest sens, începând cu data lansării emisiunii respective. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu