Președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre: Guvernul Ciucă alocă 1,5 miliarde de lei pentru dezvoltarea județului Mureș.

Distribuie pe:

Județul Mureș va beneficia de 1,5 miliarde de lei pentru rețele de drumuri, poduri, apă și canalizare în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny. Anunțul a fost făcut de președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre.

“În cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny, județul Mureș va beneficia de cea mai mare valoare a unor investiții din istoria recentă, 1.448.029.779 lei, bani care vor ajunge în drumuri, poduri, rețele de apă și canalizare. Acestea reprezintă, practic, proiectele care vor schimba fața județului nostru în perioada următoare. Sunt proiecte propuse de comunitățile locale, investiții care vor contribui la o viață mai bună a mureșenilor, la un nivel de trai mai ridicat și la poziția pe care județul nostru o va ocupa în clasamentul județelor dezvoltate din regiune. Liberalii continuă să își respecte misiunea față de mureșeni și să contribuie prin muncă și îndeplinirea angajamentelor la dezvoltarea județului Mureș. Urmează doi ani buni, cu investiții și proiecte pentru mureșeni!”

Suma alocată județului Mureș va completa investițiile în rețelele inteligente de distribuție a gazelor naturale în Hodac și Ibănești, aprobate de Guvernul Ciucă. Valoarea celor două proiecte este de peste 50 de milioane de lei. Tranșa de 31 de proiecte între care se numără cele de la Hodac și Ibănești are o valoare totală de 1.412.910.307,88 lei, acestea fiind finanțate prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Cele 31 de proiecte din tranșa a doua se alătură celor 73 de proiecte aprobate deja și care fac parte din categoria celor 104 proiecte mature care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale.

Programul Național de Investiții Anghel Saligny este un program mult așteptat de către autoritățile locale. Având în vedere importanța dezvoltării comunităților locale, la începutul lunii aprilie, Guvernul României a suplimentat bugetul acestui program cu 15,5 miliarde lei.

Lasă un comentariu