ROMÂNIA A OBȚINUT PRIMUL LOC ÎN EUROPA ȘI LOCUL 5 ÎN LUME LA OLIMPIADA DE MATEMATICĂ

Distribuie pe:

Lotul de elevi al României a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial la Olimpiada Internațională de Matematică, organizată la Oslo.

Aceasta este cea mai bună performanță din ultimii 25 ani, se laudă pe Facebook ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Oficialul precizează că la olimpiadă au participat 105 țări, iar elevii noștri s-au clasat înaintea tuturor celorlalte state europene, cu 2 medalii de aur și 4 de argint.

Primele locuri au fost ocupate de China și Coreea, urmate de SUA și Vietnam.

Ministrul amintește și că Olimpiada Internațională de Matematica (OIM/IMO) a fost organizata pentru prima oară in România, in anul 1959, la inițiativa Societății de Științe Matematice.

“Felicitări celor 6 elevi români (3 elevi de clasa a X-a și 3 elevi de clasa a XI-a)! Felicitări profesorilor și coordonatorului Lotului de matematică al României - Conf. Dr. Cătălin Gherghe!”, mai scrie Cîmpeanu.

5 dintre cei 6 elevi calificați sunt de la Liceul Teoretic Internațional de Informatica București (care este privat), iar al șaselea de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”.

Iată rezultatele lor:

În urmă cu un an, România s-a clasat pe poziția 27 pe națiuni, cu trei medalii de argint și două de bronz, potrivit site-ului oficial al Olimpiadei Internaționale de Matematică.

Lasă un comentariu