CAMPANIE NAȚIONALĂ DE PREVENIRE A TRAFICULUI DE PERSOANE

Distribuie pe:

Închisoarea nu este doar între gratii! Libertatea unei victime a traficului de persoane depinde de alegerile tale !

În cadrul proiectului Continuarea consolidării capacității de combatere a traficului de persoane cu accent pe prevenire, cooperare și recuperarea produselor infracțiunii, finanțat de Comisia Europeană, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane a lansat campania națională ,,Închisoarea nu este doar între gratii! Libertatea unei victime a traficului de persoane depinde de alegerile tale!”, ce se va derula pe o perioadă de 6 luni, până în luna decembrie a acestui an. Cuprinde activități specifice derulate în mediul outdoor și online, iar promovarea va fi susținută de două persoane publice, cu mare notorietate în ceea ce privește publicul țintă, Dorian Popa și vloggerul Zaiafet.

,,Această campanie își propune să prevină traficul de persoane prin creșterea gradului de conștientizare a opiniei publice cu privire la rolul cererii în mecanismul traficului de persoane. Campania răspunde necesității abordării cererii care favorizează traficul de persoane și include demersuri pentru diminuarea acesteia, contribuind astfel la atingerea obiectivelor stabilite la nivel european, prin Convenția Consiliului Europei și Directiva 36/2011, care prevăd măsuri exprese pe care statele trebuie să le ia pentru reducerea și descurajarea cererii. Ne dorim ca prin materialele realizate cu sprijinul celor două celebrități să putem accesibiliza și promova mesajele antitrafic destinate descurajării cererii în rândul cetățenilor români și astfel să putem contribui la popularizarea unui trend de conștientizare și denunțare a comportamentelor care conduc la exploatarea persoanelor vulnerabile. Materiale care vor susține campania outdoor sunt diversificate și adaptate publicului targetat și vor contribui în egală măsură la promovarea numărul TelVerde 0800 800 678 și al site-ului ANITP, în vederea accesării acestor canale de comunicare pentru informații suplimentare”, ne spunea Comisar șef de poliție ZAHARIA Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Tg. Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane evaluează și monitorizează, la nivel național, activitatea desfășurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor național.

B.B.

Lasă un comentariu