VARIANTA DE OCOLIRE A MUNICIPIULUI REGHIN URMEAZĂ A FI LICITATĂ PENTRU PROIECTARE ȘI EXECUȚIE

Distribuie pe:

Alături de dl Sorin Mihai Grindeanu, viceprim-ministrul României și ministrul Transporturilor, și dl Mark Endre, primarul municipiului Reghin, am participat ieri, la Ministerul Transporturilor, la semnarea Protocolului care vizează construcția Variantei ocolitoare a municipiului Reghin și constituie cadrul legal pentru inițierea procedurii de licitație a contractului de proiectare și execuție.

Prin acest protocol vor fi asigurate inclusiv sumele necesare exproprierii coridorului pe care urmează să fie construită această variantă ocolitoare.

Primăria Reghin va putea astfel face licitația pentru proiectarea și execuția celor aproximativ 12 km ai variantei de ocolire Reghin, după ce, așa cum vă informam în luna iunie, Ministerul Transporturilor a avizat studiul de fezabilitate al acestui proiect.

Proiectul a fost inclus în lista obiectivelor finanțate prin POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare), valoarea estimată a întregului obiectiv (proiectare și execuție) fiind de aproximativ 645 milioane lei, TVA inclus.

Varianta de ocolire se va desprinde din intersecția dintre DN15A și DN16 în partea de vest a municipiului Reghin, se va desfășura prin partea de sud-est a municipiului, va intersecta DN15 (Târgu Mureș - Reghin) și se va finaliza în partea de nord-est, la intersecția cu DN15 (Reghin - Toplița), la ieșirea din municipiul Reghin.

DUMITRIȚA GLIGA, deputat PSD de Mureș

Lasă un comentariu