MINISTRUL MEDIULUI: SUNT MULTE LOCALITĂȚI UNDE APA POTABILĂ DEVINE DIN CE ÎN CE MAI PREȚIOASĂ

Distribuie pe:

Apa potabilă devine din ce în ce mai pretențioasă în multe localități, din cauza secetei, afirmă ministrul Mediului, Tanczos Barna, care a mai adăugat faptul că măsurile de restricționare a consumului vin în protejarea resursei și pentru asigurarea apei potabile pe termen mediu și lung.

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a fost întrebat într-o conferință de presă, în legătură cu faptul că Administrația Națională “Apele Române” a anunțat că rezervele de apă sunt în scădere, consumul este restricționat în mai multe localități și care sunt măsurile care se iau.

“Măsurile sunt luate de fiecare dată, în funcție de specificul local. Într-adevăr, sunt multe localități unde apa potabilă devine din ce în ce mai prețioasă și fără protejarea acestei ape potabile, care, așa cum am spus și săptămânile trecute, trece printr-un amplu proces de filtrare, de pregătire pentru consum, această apă potabilă trebuie protejată și aceste măsuri de restricționare a consumului vin exact în sprijinul, în protejarea resursei și asigurarea apei potabile pe termen mediu și lung. Sper ca această perioadă de secetă să nu dureze foarte mult, dar cu siguranță următoarele două săptămâni vor fi de această natură, cu precipitații foarte puține, cu temperaturi ridicate, toate prognozele de la colegii noștri de la ANM arată acest lucru. Vedem ce se întâmplă și în celelalte state europene”, a afirmat Tanczos.

Ministrul Mediului a mai spus că măsurile sunt de limitare a consumului apei potabile pentru alte scopuri.

“Deci măsurile sunt, pe de o parte, de limitare a consumului apei potabile pentru alte scopuri, în anumite situații se limitează, tot printr-o decizie a factorului local, autoritatea publică locală și furnizorul de apă potabilă pe anumite perioade ale zilei, tot în vederea refacerii rezervelor. Acolo unde se ajunge in situații deosebit de critice, acolo autoritățile vor fi ajutate atât de ISU, cât și de Apele Române, acolo unde se pot găsi soluții alternative”, a explicat Tanczos Barna.

Lasă un comentariu