CE I-A TRANSMIS KLAUS IOHANNIS LUI DAVID POPOVICI LA CEREMONIA DE LA PALATUL COTROCENI

Distribuie pe:

Înotătorul David Popovici și antrenorul Adrian Rădulescu au fost decorați, de președintele Klaus Iohannis în cadrul unei festivități, care a avut loc la Palatul Cotroceni.

• Șeful statului i-a conferit înotătorului David Popovici Ordinul Național “Steaua României” în grad de Cavaler, iar antrenorului Adrian Rădulescu - Ordinul Național “Pentru Merit” în grad de Cavaler, în urma rezultatelor obținute la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta (18 iunie - 3 iulie).

În acest context, președintele Klaus Iohannis a făcut apel la decidenți să se implice și să creeze cadrul de care sportivii au nevoie pentru a face performanță.

“David Popovici și Adrian Rădulescu sunt doi tineri care au ajuns la performanțe extraordinare, ei sunt cei care fac cinste țării noastre și care poartă cu mândrie drapelul în întreaga lume. România are foarte mulți tineri sportivi cu potențial. Cu toate acestea, din păcate, în domeniul infrastructurii sportive și al planurilor concrete de acțiune suntem încă departe de a vorbi despre un aport esențial din partea statului.

Avem nevoie de o strategie clară pentru sportul românesc, de mai multe investiții și de o abordare foarte serioasă. Rezultatele sportivilor obligă autoritățile să facă o prioritate din acest domeniu. Sportul, în definitiv, este despre educație, disciplină, pasiune, talent, fair-play, despre o societate care se dezvoltă armonios și sănătos. Fiecare tânăr sportiv trebuie să se simtă susținut și încurajat de autorități, iar aici fac un apel cât se poate de clar către decidenți: implicați-vă și creați cadrul de care sportivii noștri au nevoie pentru a face performanță!

Sportivii noștri au nevoie de mai multă implicare din partea autorităților centrale și locale, atât din punct de vedere financiar, cât și prin dezvoltarea și modernizarea infrastructurii sportive astfel încât aceștia să se poată antrena la cele mai înalte standarde”, a spus șeful statului.

El i-a felicitat pe cei doi pentru rezultatele obținute în cadrul Campionatelor Mondiale și Europene de Natație, precum și pe sportivii români, antrenorii și membrii delegațiilor care au participat la aceste competiții. Șeful statului a arătat că, la doar 17 ani, David Popovici a reușit performanța extraordinară de a deschide un noul capitol în istoria natației românești.

KLAUS IOHANNIS, MESAJ DIRECT CĂTRE DAVID POPOVICI

“Prin multă muncă, antrenamente epuizante, sacrificii și încredere în forțele proprii, ați reușit să deveniți unul dintre cei mai tineri campioni mondiali din toate timpurile, să doborâți recorduri și să ajungeți de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului mondial. Dovediți în fiecare zi, prin exemplul personal, o conduită morală de excepție, disciplină, maturitate și modestie, calități cu care ați cucerit inimile tuturor. Sunt convins că reprezentați o sursă de inspirație nu doar pentru copii, ci pentru românii de toate vârstele”, a afirmat Iohannis.

El a apreciat promovarea de către sportivul David Popovici a activităților sportive. “Pentru a atinge un record este nevoie de o miime de secundă, performanță care se construiește prin ani de muncă și cu foarte multă dedicare și seriozitate”, a mai spus Iohannis, care a transmis mulțumiri și aprecieri familiilor, membrilor echipei, prietenilor și profesorilor. Șeful statului a evidențiat că Adrian Rădulescu a demonstrat că este mai mult decât un antrenor, fiind un profesionist desăvârșit, un adevărat mentor, prieten și un exemplu demn de urmat de către sportivii săi.

“Sunt convins că rezultatele sportivilor pe care îi pregătiți cu atât de multă dedicare vă vor motiva să le fiți tot timpul acel far călăuzitor spre noi reușite”, a subliniat Iohannis. Șeful statului s-a declarat convins că David Popovici și Adrian Rădulescu vor oferi noi momente de bucurie.

“Românii vă sunt alături și vă susțin! Vă felicit din toată inima pentru victoriile obținute și vă mulțumesc pentru că reprezen-tați România. Sunt sigur că vă așteaptă un drum plin de satisfacții și că vă veți dedica cu aceeași pasiune acestui sport!”, a mai afirmat el. (Agerpres)

Lasă un comentariu