PENTRU O VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ, ATENȚIE LA BANI, TELEFOANE, GENȚI!

Distribuie pe:

În cadrul Campaniei VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ derulată la nivelul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității, astăzi punem reflectorul pe furturile din buzunare, genți, borsete. Printre cele mai vechi și răspândite fapte antisociale, acestea se întâmplă peste tot în lume.

Fie că suntem la noi în localitate, fie că suntem într-un spațiu de agrement - la pădure, cu cortul, la ștrand, fie că suntem în concediu, cazați la hotel, e nevoie să nu pierdem din vedere atenția la bani, portofele, genți, telefoane și alte asemenea bunuri. Cu atât mai mult cu cât suntem într-o țară străină, unde poate nu ne simțim confortabil să comunicăm, ori unde pierderea actelor sau a banilor poate crea dificultăți destul de serioase.

Așadar, să purtăm la noi doar sumele de bani de care avem strictă nevoie, desigur, cu excepțiile de rigoare. Cardurile bancare sunt de preferat, dar nu cu codul PIN notat pe ele sau pe hârtiuțe aflate în același loc cu cardul - să nu scăpăm din ochi geanta, borseta, portofelul.

La pădure, cu cortul, la ștrand, ducem doar atâția bani de câți avem nevoie.

Dacă suntem cazați la hoteluri, pensiuni, e de preferat să păstrăm banii în cutiile de valori din camere sau de la recepție, după caz, iar la plecarea din incintă să ne asigurăm că ferestrele sunt închise, cu atât mai mult cu cât în numeroase locuri se poate face ușor trecerea între camere prin balcon sau terase.

Sunt doar câteva sfaturi, cu siguranță aveți și alte măsuri de protecție a bunurilor, în funcție de locul și mediul frecventat. Important este să nu uitam de protejarea bunurilor noastre, pentru ca evenimentele neplăcute să nu ne umbrească bucuria vacanței!

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE IPJ MUREȘ

Lasă un comentariu