ÎN URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI, TEMPERATURI RIDICATE ȘI PLOI SCURTE PE ARII RESTRÂNSE, APROAPE ZILNIC

Distribuie pe:

Temperaturile se vor menține ridicate pe parcursul următoarelor două săptămâni și ar putea apărea ploi de scurtă durată și pe arii restrânse aproape zilnic, în majoritatea regiunilor, conform prognozei pentru intervalul 25 iulie - 7 august, emise de Administrația Națională de Meteorologie.

În Transilvania, intervalul cu cele mai ridicate valori termice va fi cel cuprins între 25 și 30 iulie, când media maximelor termice se va situa între 30 și 34 de grade, iar a minimelor în general între 14 și 17 grade. Între 31 iulie și 3 august temperaturile vor fi mai scăzute decât în zilele anterioare, în medie cu 4-5 grade maximele și cu aproximativ 3 grade minimele. Ulterior, maximele termice vor fi din nou în creștere, dar minimele nu vor avea variații importante.

Vor fi posibile averse aproape zilnic, în general pe suprafețe mici și slabe cantitativ, exceptând ziua de 27 iulie, dar și finalul lunii iulie și începutul lunii august, când probabilitatea ca acestea să apară pe arii mai extinse și să aibă și caracter torențial va fi mai ridicată.

Ploi de scurtă durată și pe suprafețe mici vor fi posibile, aproape în fiecare zi.

Excepție vor face finalul lunii iulie și primele zile din luna august, când probabilitatea pentru averse pe arii extinse și cu caracter torențial va fi în creștere.

Lasă un comentariu