CIRCULAȚIE RUTIERĂ ÎN SIGURANȚĂ PE TIMP DE CANICULĂ

Distribuie pe:

Având în vedere valul de caniculă anunțat în perioada următoare, pentru siguranța traficului rutier și prevenirea accidentelor de circulație, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș recomandă participanților la traficul rutier:

Asigurați-vă că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald. Țineți cont de faptul că, la temperaturi ridicate, pe distanțe mai lungi și viteze mari, crește considerabil riscul ca pneul să explodeze.

Evitați pe cât posibil călătoriile în perioada prânzului, în special persoanele în vârstă.

Șoferilor li se recomandă să nu conducă dacă sunt obosiți. Oboseala este una dintre cauzele generatoare de accidente rutiere.

Asigurați-vă că sistemele de răcire, iluminare, frânare sunt în stare foarte bună de funcționare.

Asigurați-vă că sistemul de climatizare funcționează în parametri optimi.

Dacă intenționați să parcurgeți distanțe mai mari, luați în considerare plecarea dis de dimineață sau seara, când temperaturile nu sunt foarte ridicate.

Recomandăm persoanelor cu probleme cardiace sau de altă natură medicală menite a împiedica conducerea autovehiculelor în condiții de siguranță să evite pe cât posibil deplasarea cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare.

Nu lăsați copiii sau animalele de companie în autovehicul când lipsiți din auto pe caniculă!

Recomandăm conducătorilor de vehicule să manifeste prudență în condus, să respecte regulile de circulație și indicațiile polițiștilor rutieri aflați în teren.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE, IPJ Mureș

Lasă un comentariu