SALINA PRAID RĂMÂNE ÎNCHISĂ PÂNĂ MIERCURI

Distribuie pe:

Ieri, 25 iulie, Salina Praid era încă închisă vizitatorilor. Conform anunțului publicat pe pagina de internet a societății din județul vecin, aceasta va rămâne închisă până miercuri inclusiv. Anunțul precizează că închiderea galeriei se datorează unor “cauze tehnice”.

La sfârșitul săptămânii trecute, sâmbătă, din cauza unei infiltrații în galeria de acces, toți cei care erau în subteran au fost evacuați. Este vorba despre o infiltrație mai abundentă cu nămol în galeria de coastă, prin care intră autobuzele în subteran, motiv pentru care a fost oprit accesul în salină. De asemenea, turiștii aflați în subteran au ieșit la suprafață, fără să se înregistreze probleme. Agenția de presă Agerpres precizează că din informațiile furnizate de Inspectoratul Județean de Jandarmi Harghita, a fost vorba de aproximativ o mie de turiști, care au fost evacuați la suprafață, în siguranță, cu autobuzele, la intervale de 30 minute.

De asemenea, în salină a fost întreruptă alimentarea cu apă a băilor și unităților economice și a fost oprit internetul.

La fața locului au intervenit patru jandarmi, care au coborât în salină “pentru a-i calma pe turiști și pentru a ajuta la transportul la suprafață, în siguranță”.

Directorul Salinei Praid a declarat sâmbătă pentru AGERPRES că astfel de lucruri se mai întâmplă, dar sunt ținute sub control și nu reprezintă un motiv de panică.

Totodată, el a spus că este posibil să fie nevoie de o lucrare mai amplă pentru rezolvarea problemei și și-a exprimat speranța că funcționarea bazei de tratament nu va fi afectată. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu