DECLARAȚII TĂIOASE LA ADRESA EUROPEI OCCIDENTALE LANSATE DE VIKTOR ORBAN DE LA TABĂRA DE VARĂ “TUSVANYOS”

Distribuie pe:

Bruxellesul și echipele soroșiste pur și simplu vor să ne forțeze să îi acceptăm pe migranți”

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a declarat sâmbătă, la Băile Tușnad, că lumea se află într-un deceniu al pericolelor și primejdiilor și nu credea că piloanele civilizației occidentale vor începe să se dărâme. Viktor Orban consideră că printre cele mai spinoase probleme cu care se confruntă Europa se numără criza demografică, criza spiritualității, a puterii Occidentului, dar și o criză politică, amintind printre altele că Europa a pierdut controlul asupra resurselor de energie și materiilor prime, “atât de necesare pentru a susține performanța economică”. El a afirmat, totodată, că fenomenul migraționist a împărțit Europa în două și că există o bătălie între aceste două părți.

“Problema cea mai spinoasă continuă să fie problema demografică. Sunt mai multe înmormântări decât nașteri. (...) A doua provocare este fenomenul migraționist, care a împărțit Europa în două. Pur și simplu, Occidentul s-a destrămat, s-a împărțit în două. Într-o parte avem țări, națiuni, unde avem europeni și non-europeni, care trăiesc laolaltă. Acele state nu mai sunt națiuni, acolo sunt niște conglomerate de popoare. Nu mai putem vorbi, zic eu, de Occident, este vorba despre o structură post-occidentală și, conform regulilor matematicii, o să se întâmple acea mare schimbare demografică. În acea parte a continentului nostru (...), procentajul populației non-europene va crește peste 50%. Și avem cealaltă parte a Europei, a Occidentului, Europa Centrală și de Est, adică este vorba despre noi. Nu aș vrea să creez confuzie, dar, totuși, o spun, în sensul spiritual Occidentul s-a mutat în regiunea noastră. Aici avem Occidentul, acolo avem o structură post-occidentală și se dă o bătălie între cele două părți ale Europei. Deci, noi am făcut o ofertă post-occidentalilor, le-am spus: lăsați-ne în pace să ne decidem fiecare cine cu cine vrea să fie vecin și cu cine vrea să trăiască. Post-occidentalii au refuzat această ofertă și au spus nu, noi o să vă transformăm în ceea ce suntem sau am devenit și noi. Acum se vorbește mai puțin despre migrație, dar credeți-mă, nimic nu s-a schimbat. Bruxellesul și echipele soroșiste pur și simplu vor ne să ne forțeze să îi acceptăm pe migranți”, a declarat Viktor Orbán, potrivit traducerii oficiale.

În context, prim-ministrul Ungariei s-a referit la “ideologia gender”, menționând că “această nebunie occidentală nu va avea majoritate în această parte a lumii”.

“Poziția noastră este foarte simplă și aici. Noi cerem, este o ofertă de toleranță: nu vrem să le spunem cum să trăiască, le cerem doar ca să accepte că la noi tatăl este bărbat, mama este femeie și copiii noștri să fie lăsați în pace. Și asta să fie acceptat și de armata lui Soros. Ar fi foarte important să se înțeleagă în Occident că în Ungaria și în această parte a lumii, acest lucru nu este o problemă ideologică, ci pur și simplu este cea mai importantă problemă a vieții. Niciodată această nebunie occidentală nu va avea majoritate în această parte a lumii. Pur și simplu, maghiarii și câteva alte popoare nu acceptă că sunt aceste chestii gender, transnațional, transgender. (...) Vă rog, deci, să nu confundăm și să nu ne lăsăm confundați cu război, cu crize energetice și economice, fiindcă asta trage un paravan în fața ochilor noștri și în jurul problematicii transgender și a migrației. Dar, de fapt, punctul de cotitură al viitorului sunt aceste probleme: demografia, migrația și ideologia gender și asta este miza luptei dintre stânga și dreapta. Nu uitați, doamnelor și domnilor, că viitorul nostru depinde de această problemă și cum ne putem apăra”, a mai afirmat Viktor Orban.

În discursul său, premierul de la Budapesta a mai spus, printre altele, că Ungaria va căuta aliați care împărtășesc aceleași viziuni, considerând foarte important ca țara să rămână în afara războiului, a migrației, a impozitului global și a ideologiei transgender, precum și a recesiunii generale din Europa.

Pentru încheierea războiului din Ucraina este nevoie de negocieri între Rusia și SUA

Premierul Ungariei a declarat că pentru încheierea războiului din Ucraina este nevoie de o nouă strategie în centrul căreia să se afle negocierile de pace, opinând că acestea trebuie purtate între Rusia și SUA. Premierul Ungariei consideră că strategia europeană în acest război s-a bazat pe patru piloni greșiți, pornind, printre altele, de la premisa că sancțiunile vor slăbi Rusia și că va exista o susținere din partea întregii lumi, lucru care nu s-a întâmplat.

“În acest război, strategia occidentală se construiește pe patru piloni. Este o strategie logică, rațională pe hârtie, poate este bazată și pe cifre. Primul pilon este că Ucraina nu e singură, ci, prin instructori militari anglo-saxoni și cu armament NATO, poate câștiga războiul împotriva Rusiei, ăsta e primul enunț. Al doilea enunț strategic este că sancțiunile vor slăbi Rusia și vor destabiliza conducerea de la Moscova. Al treilea pilon, al treilea element strategic a fost că urmările economice ale sancțiunilor, care ne vor atinge și pe noi, vom fi capabili să le gestionăm, adică pe ei îi va durea mai mult iar pe noi mai puțin. Și a patra rațiune strategică a fost că lumea se va alinia în spatele nostru, deoarece noi avem dreptate. În loc de asta, în urma acestei strategii minunate, situația stă în felul următor: stăm într-o o mașină ale cărei toate cele patru roți s-au dezumflat. Este evident că astfel nu vom câștiga nici un război. Ucraina niciodată nu va câștiga războiul împotriva Rusiei cu ofițeri instructori americani și cu armament american”, a declarat premierul Orbán, potrivit traducerii oficiale.

El a menționat că occidentalii trebuie convinși să elaboreze o nouă strategie în cazul războiului din Ucraina.

“Este o chestiune de onoare și o chestiune morală să ne spunem părerea și punctul de vedere și să-i convingem pe occidentali că, în loc de rapoarte goale de victorie, să elaboreze o nouă strategie. Dacă toate cele patru roți au pană, avem nevoie de o nouă strategie în centrul căreia nu se află câștigarea războiului, ci negocierile de pace și formularea unei propuneri de pace corespunzătoare. (...) Treaba UE nu este să stea de partea Ucrainei sau a rușilor, ci să se încadreze undeva între Ucraina și Rusia, asta ar fi esența unei nou strategii”, a spus Orbán.

În opinia premierului Ungariei, discursul rușilor trebuie luat în serios, atenționând că alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul, iar conflictul nu va fi încheiat decât în urma negocierilor ruso-americane.

Oficialul de la Budapesta a mai opinat că acest război nu ar fi avut loc dacă Donald Trump și Angela Merkel ar mai fi fost liderii SUA, respectiv Germaniei.

Printre altele, premierul de la Budapesta a reafirmat poziția Ungariei de a se menține în afara conflictului, menționând că Ucraina are interesul de a atrage și alte țări în conflict.

“Ne vom menține acea părere că acesta nu este războiul nostru. Ungaria este membră NATO și punctul nostru de pornire este că NATO este mult mai puternic decât Rusia.

Din acest motiv, Rusia niciodată nu va ataca o țară NATO. Această propoziție, că ei nu se vor opri la granițele Ucrainei, este o propoziție propagandistică ucraineană slabă. Eu îi înțeleg, interesul lor este să implice cât mai multe țări de partea lor în acest război, dar această propoziție nu are nicio bază reală. Totodată, după ce suntem membri NATO și vrem să rămânem pe dinafară în acest război, situația noastră a devenit delicată, deoarece NATO și UE au decis că, deși nu vor fi părți beligerante, totuși vor transporta armament și vor pune sancțiuni grave asupra Rusiei, ceea ce înseamnă, ne place sau nu, dar de facto au devenit parte a acestui conflict. Acum suntem și noi în aceeași situație belicoasă, că trebuie să ajutăm în așa fel ucrainenii ca puterea de la Moscova să nu simtă sau să nu considere o situație în care noi ca NATO sau ca UE să fim și formal parte beligerantă”, a mai spus Orbán.

Premierul Ungariei a avut un discurs de peste o oră, care a fost întrerupt deseori de aplauze îndelungi.

La începutul discursului său, un bărbat a afișat un banner pe care scria: “Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc”, cu trimitere la motto-ul din acest an al Universității de Vară de la Băile Tușnad, care este “Unele lucruri sunt eterne”. Persoana în cauză a fost huiduită de participanți și a fost scoasă din incintă de forțele de ordine. (Agerpres)

Lasă un comentariu