OBICEIURI DISCUTABILE, BENEFICE PENTRU SĂNĂTATE...

Distribuie pe:

Oamenii de știință de la Universitatea Oxford, citați de descopera.ro, susțin că mai multe obiceiuri de care oamenii sunt îndemnați să scape sunt, de fapt, benefice sănătății. Iată câteva dintre acestea.

Roaderea unghiilor - Deși nu este un gest de apreciat, roaderea unghiilor întărește sistemul imunitar. Prin roaderea unghiilor ne introducem noi bacterii în corp, ceea ce ar putea ajuta sistemul imunitar să recunoască respectivele bacterii în viitor, ca pe un vaccin.

Guma de mestecat - Chiar dacă mestecarea unei lame de gumă enervează orice dentist, studiile arată că acest obicei ajută mai mult la concentrare și la memorie decât cofeina și ascute memoria. Mestecatul gumei crește nivelul cortizolului, hormonul stresului, care te menține în alertă și te ajută să te concentrezi pe perioade îndelungate de timp.

Dezordinea - Părinții care se împiedică constant de pantofii copiilor sau calcă pe jucării lăsate de izbeliște să nu se mai supere, întrucât dezordinea este un semn de inteligență. Oamenii inteligenți nu își pierd timpul făcând ordine sau organizându-și lucrurile. Dezordinea haotică stimulează, de asemenea, creativitatea.

Poziția cocoșat - După depunerea unui efort fizic, gheboșarea poate aduce beneficii coloanei vertebrale, poziția cocoșat fiind bună pentru articulații. Această poziție ajută la a nu îți înțepeni spatele, permițând lichidului să ungă discurile coloanei vertebrale.

Lipsa de punctualitate - Să întârzii te face fericit. Cei care au o abordare mai relaxată legată de punctualitate sunt mai predispuși să aibă un nivel mai scăzut de stres. De asemenea, întârziații au mai multe șanse să ducă un stil de viață mai sănătos și mai fericit.

Dormitul în plus - Moțăiala nu este cea mai bună cale pentru o carieră profesională roditoare, dar este genială pentru sănătate. S-a descoperit că somnul reduce stresul și stimulează creierul și memoria, dar și că menține corpul în formă pentru mai mult timp. Cei care nu beneficiază de un pui de somn în plus se expun unui riscul mărit de accidente de mașină și de boli de inimă.

Jucatul cu părul - A te juca cu șuvițele de păr alungă plictiseala atunci când concentrarea scade. Jucatul cu părul poate chiar reduce anxietatea și poate ajuta la relaxarea dinainte de somn.

Urinarea la duș - Urina conține acid uric și amoniac, care previn infecția fungică la picioare, deci curăță picioarele. Însă, în cazul plăgilor (arsuri, tăieturi etc.), tot urina poate cauza infecții bacteriane. Deci, atenție!

Neastâmpărul degetelor - Fâțâiala, zvârcolirea și baterea darabanei pot arde de zece ori mai multe calorii decât a rămâne nemișcat. Persoanele supraponderale care nu se pot abține să își miște degetele, mâinile sau picioarele slăbesc mai ușor, iar persoanele normoponderale își mențin silueta.

Bârfa - Să stai la taclale despre ceilalți poate ajuta la crearea de relații și te poate face să râzi, ceea ce eliberează hormoni care te fac să te simți bine. Asta ajută la reducerea stresului și anxietății (atât timp cât nu ești tu subiectul bârfei).

Înjurăturile - Cercetătorii au descoperit că participanții la un studiu puteau rezista durerii mai mult timp dacă își dădeau frâu liber să înjure, toleranța la durere crescând cu 33%. La cei care au înlocuit injuriile cu vorbe haioase nu s-a constatat același efect.

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu