ROMÂNII, PRINTRE CEI MAI GENEROȘI CU DARURILE DE NUNTĂ!

Distribuie pe:

Dintr-un studiu realizat de Revolut, pe baza datelor de la Eurostat și Statistică, citat de economica.net, aflăm că românii sunt printre cei mai generoși când vine vorba despre darurile de nuntă.

România, Italia și Japonia sunt țările unde darul unui nuntaș simplu poate urca până la 500 de euro, pe când germanii par cei mai zgârciți, cu daruri între 30 și 70 de euro, urmați îndeaproape de americani (95 - 118 euro).

Astfel, potrivit studiului, românii lasă mirilor între 100 și 500 de euro de persoană, adică o sumă mai mare dacă sunt foarte apropiați sau chiar rude și ceva mai puțin dacă sunt, de exemplu, colegi de muncă. Darul acoperă, în primul rând, costurile cu meniul și divertismentul din timpul petrecerii, însă rămân și ceva bani pe care cuplul îi poate folosi după bunul plac.

Și japonezii sunt cu dare de mână, ei lăsând la nuntă între 200 și 370 de euro. În privința darului există și obiceiul ca șefii mirilor să ofere cea mai mare sumă, iar prietenii acestora să dea cel mai puțin. O altă regulă japoneză spune că suma oferită trebuie să fie neapărat un număr par.

În Germania, colegii sau simplele cunoștințe lasă aproximativ 30 de euro mirilor, în timp ce familia, domnișoarele și cavalerii de onoare oferă în jur de 100 de euro. În Statele Unite ale Americii valoarea darului este între 95 și 118 euro, iar polonezii, irlandezii și spaniolii oferă cel puțin 50 de euro de persoană, suma cea mai mare ajungând la 200 de euro.

Sunt și țări în care banii din plic sunt înlocuiți cu alte daruri. De exemplu, în Suedia sunt preferate cadourile pentru luna de miere, cum ar fi un voucher de călătorie, o cazare la hotelul preferat sau alte servicii turistice.

În Marea Britanie, mirii fac o listă de cadouri dorite, pe care o trimit invitaților. Apoi, aceștia aleg din tabel darul pentru mire și mireasă în funcție de cât și-au propus să cheltuiască. În Australia, cuplul menționează în invitația de nuntă dacă dorește bani sau alte cadouri.

Însă, indiferent de continent, este considerat de prost-gust să nu oferi un cadou (sau bani) care să acopere cel puțin prețul meniului, întrucât pentru miri ar fi foarte neplăcut să se trezească la finalul petrecerii că nu au bani de ajuns să plătească facturile...

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu