NICOLAE DICĂ, NOUL ANTRENOR AL FCSB

Distribuie pe:

Clubul de fotbal FCSB a anunțat, ieri, într-un comunicat oficial publicat pe un site de socializare, rezilierea contractului cu antrenorul principal Anton Petrea. “FCSB anunță rezilierea contractului cu Anton Petrea. Clubul nostru îi mulțumește pentru contribuție și îi urează mult succes în viitor”, se menționează pe pagina oficială de Facebook a grupării roș-albastre.

Tehnicianul în vârstă de 47 de ani a condus formația FCSB în două rânduri ca antrenor principal, în perioada iulie 2020 - mai 2021, respectiv noiembrie 2021 - iulie 2022.

În primul său mandat a adunat 24 victorii și 5 rezultate de egalitate în Liga I, 2 victorii în Cupa României și 2 victorii în UEFA Europa League, a încheiat sezonul 2020-2021 pe poziția secundă în clasament și a cucerit Cupa României. În al doilea mandat, care a început în noiembrie 2021, a strâns 17 victorii, 6 rezultate de egalitate și 5 înfrângeri în toate competițiile și a încheiat sezonul trecut pe poziția secundă.

Locul lui Petrea va fi luat de Nicolae Dică, anunțul fiind făcut tot ieri în cadrul unei conferințe de presă susținute de patronul FCSB, Gigi Becali. Nicolae Dică (42 de ani), care s-a făcut remarcat la Steaua ca jucător, se află la cel de-al doilea său mandat ca antrenor la FCSB, el pregătind echipa bucureșteană în perioada 2017-2018.

ROMÂNIA LA FESTIVALUL OLIMPIC AL TINERETULUI EUROPEAN 2022

Echipele feminine de handbal și volei ale României au debutat cu înfrângeri, luni, la cea de-a XVI-a ediție de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE 2022), de la Banska Bystrica (Slovacia).

La handbal feminin, România a fost învinsă cu 23-22 de Danemarca, potrivit site-ului Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Ungaria și Slovacia sunt celelalte echipe din grupă. Echipa feminină de volei a fost întrecută de Polonia cu 3-0. Celelalte echipe din Grupa A sunt Turcia și Bulgaria.

La înot, Eliza Elena Diamandescu a ocupat locul 5 în finala probei de 400 m mixt feminin (4:57.45), după ce în serii obținuse cel mai bun timp (04:56.48).

Irina Ana Preda s-a calificat în finala probei de 100 m liber feminin, cu al cincilea timp din semifinale (57.59). Aissia Claudia Prisecariu

s-a calificat în finala de la 200 m spate feminin cu al treilea timp din semifinale (02:17.10). Eva Maria Paraschiv a reușit calificarea în finala probei de 200 m fluture feminin cu al șaptelea timp (2:20.12).

Vlad Ștefan Mihalache este prima rezervă în finala de la 400 m liber masculin, după ce a fost cronometrat cu al 13-lea timp din serii (04:04.18). Nandor Nagy a fost al 14-lea în serii (04:04.60).

Ana Maria Sibișeanu a ratat calificarea în semifinale la 100 m liber feminin (58.97), iar Carol Mihai Cojocaru la 100 m spate masculin (58.36). Alexandru Constantinescu nu a reușit să prindă finala la 100 m spate masculin, încheind semifinalele pe 11 (58.06). Nici Darius Ștefan Coman nu s-a calificat în finala la 200 m bras masculin, clasându-se pe 8 în prima semifinală (2:27.05).

La atletism, Maria Denisa Capotă s-a calificat în finala probei de 400 m feminin, cu al doilea timp din serii, 55 sec 75/100.

În proba similară masculină, Darius Gavriloaia a ocupat locul 6 (ultimul) în seria a treia (53.20), ratând finala.

La săritura în lungime, Raluca Monica Răduca s-a calificat în finală cu 5,55 m, după ce s-a clasat pe locul patru în Grupa A.

La 100 m băieți, Adrian Dohotariu s-a clasat pe patru în prima serie (10.98), ratând calificarea în finală.

România este reprezentată la FOTE Banska Bystrica 2022 de 92 de sportivi, la 8 discipline, atletism, înot, ciclism, gimnastică, judo, volei, handbal și tenis.

La precedenta ediție de vară a FOTE, care a avut loc la Baku, în 2019, România a cucerit nu mai puțin de 19 medalii: 4 de aur, 10 de argint și 5 de bronz. (Agerpres)

GIGI BECALI: NU O SĂ-I LAS PE UNGURI NICIODATĂ PESTE FCSB. O SĂ VREAU SĂ MĂ BAT CU GUVERNUL UNGARIEI”

Patronul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că este dispus să investească și 10 milioane de euro pentru ca formația sa să nu fie surclasată de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, declarându-se “dușman” al premierului Ungariei, Viktor Orbán, care a asistat săptămâna trecută la două meciuri în România.

“Dacă echipa asta la finalul turului este pe primul loc sau acolo, până în trei puncte față de CFR și Craiova... că eu cu ei mă bat. Cu restul nu am treabă, nu mă bat eu cu restul... Să facă Rapidul ce vrea, e problema lor... Iar dacă Sepsi cumva se ridică, o să investesc eu mai mulți bani ca Viktor Orbán. Că nu îi las pe unguri să treacă peste FCSB niciodată în viața lor. Să nu se creadă că e amenințare sau discriminare. Dar pe Sepsi OSK îi vom ține mereu la respect acolo. Dacă ei prind putere, eu mai investesc 10 milioane de euro. Tot ce e neam cu Sepsi OSK îi voi spulbera... la fotbal, nu la altele. Viktor Orbán poate să vină cât vrea el pe stadioane, că tot râul, ramul... așa că, dușmani. Deci cât sunt eu în fotbal, Viktor Orbán, pofta-n cui. Eu acum o să vreau să mă bat cu Guvernul Ungariei... ei să bage bani, eu să bag, să vedem care e mai tare. Îi invit la luptă. Sepsi OSK cu Viktor Orbán și eu cu FCSB. I-am aruncat mănușa lui Viktor Orbán-rusul, Viktor Orbán-Putin”, a declarat Becali.

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a asistat, sâmbătă după-amiază, la meciul de fotbal dintre FK Csikszereda U18 și reprezentativa U18 a Ungariei, organizat pentru a marca inaugurarea unei noi tribune la stadionul echipei din Miercurea-Ciuc. Viktor Orbán a participat, în prima parte a zilei, la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad, unde a ținut tradiționalul său discurs, după care a venit la Miercurea-Ciuc pentru a lua parte la ceremonia de inaugurare a noii tribune a stadionului lui FK Csikszereda.

Joi, premierul Ungariei a asistat din tribunele stadionului din Sf. Gheorghe la victoria obținută de Sepsi OSK în prima manșă a celui de-al doilea tur preliminar al Europa Conference League, cu Olimpija Ljubljana, scor 3-1. (Agerpres)

XAVI, ÎNCÂNTAT DE MODUL ÎN CARE LEWANDOWSKI S-A ADAPTAT LA BARCELONA

Atacantul polonez Robert Lewandowski a lăsat o primă impresie puternică la echipa de fotbal FC Barcelona, iar antrenorul Xavi Hernandez descrie venirea lui ca un “transfer incredibil”, notează DPA. Lewandowski a debutat în tricoul catalanilor la meciul amical de sâmbătă contra lui Real Madrid (1-0), ca titular, fiind înlocuit la pauză.

Polonezul a marcat cel puțin 40 de goluri în fiecare din ultimele șapte sezoane consecutive la Bayern Munchen și, deși împlinește 34 ani în august, Barcelona speră ca el să se mențină la cel mai înalt nivel.

“Lewandowski s-a adaptat chiar bine. Este foarte modest, deși a câștigat aproape totul în lumea fotbalului. A arătat modestia de a munci tare pentru echipă, pentru noi este un transfer incredibil. Sunt foarte fericit să-l avem pe Robert în echipă și contra lui Real Madrid s-a adaptat foarte bine. A controlat balonul când Real a făcut presing avansat, a înțeles foarte bine când e momentul lui să controleze și să joace pentru mijlocașii ofensivi sau pentru mijlocașul defensiv. A pătruns în adâncime de multe ori, așa că vorbim despre un jucător de top în lumea fotbalului”, a declarat antrenorul catalanilor. (Agerpres)

Lasă un comentariu