PE HARTA LUI MEDVEDEV UCRAINA VA RĂMÂNE DOAR CU KIEVUL. DOUĂ REGIUNI I-AR REVENI ȘI ROMÂNIEI

Distribuie pe:

Vicepreședintele Consiliului Securității Rusiei, Dmitri Medvedev, a publicat pe contul său din Telegram o hartă a Europei, unde cea mai mare parte a Ucrainei aparține altor state, a relatat ieri, publicația rusă Vedomosti.

În postarea sa, Medvedev susține că ar exista analiști occidentali - fără a-i nominaliza - care ar vedea în acest fel viitorul stat ucrainean, notează cotidianul citat. Pe una din hărțile publicate de fostul președinte rus, șapte regiuni ucrainene sunt trecute la Polonia, una la Ungaria, două la România și 13 regiuni plus Peninsula Crimeea la Rusia.

Astfel, Ucraina ar rămâne doar cu regiunea Kiev, conform hărții publicate de Medvedev în ziua în care Ucraina sărbătorește, pentru prima oară, Ziua statalității.

“Unii analiști occidentali consideră că așa va fi în realitate”, scrie sub această hartă Dmitri Medvedev.

Pe o altă hartă publicată de vicepreședintele Consiliului Securității Rusiei, Ucraina este complet restaurată în interiorul granițelor de până în 2014.

“În creierul afectat de substanțe psihotrope al președintelui Ucrainei, a apărut următoarea imagine a viitorului strălucit al țării sale”, susține pe un ton ofensator Dmitri Medvedev, despre care unii analiști ruși, plecați în afara Rusiei după declanșarea invaziei, afirmă că este un “demn urmaș” al defunctului lider ultranaționalist rus Vladimir Jirinovski, celebru pentru afirmațiile sale controversate.

La 20 iulie, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a anunțat că obiectivele geografice ale “operațiunii militare speciale” a Rusiei în Ucraina s-au schimbat, precizând că acum nu mai este vorba doar de autoproclamatele “republici populare” Donețk și Lugansk, ci și de o serie de alte teritorii ucrainene.

MAE respinge ferm harta lui Medvedev”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a respins “ferm”, ieri, demersul vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, care a publicat pe o rețea de socializare “o hartă care atribuie, în mod fantezist, teritorii ale Ucrainei României și altor state vecine Ucrainei”.

Potrivit unui comunicat al MAE “astfel de atitudini fac parte din instrumentarul de propagandă și dezinformare la care recurge de mai multă vreme Federația Rusă și care a fost amplificat după declanșarea războiului ilegal și ilegitim de agresiune împotriva Ucrainei”.

“Astfel de așa-zise «propuneri» și «analize» care vizează redesenarea aleatorie a granițelor unor state și promovează astfel încălcarea dreptului internațional nu reprezintă decât încercări complet nereușite de justificare a propriei conduite de nerespectare a ordinii internaționale bazate pe reguli”, a transmis MAE.

“România este și va rămâne un partener al Ucrainei și reconfirmă susținerea deplină și compasiunea profundă față de poporul ucrainean, victimă a agresiunii brutale. Acordarea statutului de stat candidat pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană reprezintă o confirmare atât a politicii vizionare a Uniunii Europene, care este în esență un proiect de promovare și consolidare a păcii în Europa, cât și a determinării poporului ucrainean de a-și asuma plenar principiile și valorile spațiului european, într-o Ucraină independentă, suverană, în frontierele sale recunoscute internațional”, a subliniat MAE.

(Agerpres) Sursa foto: odessa-journal.com

Lasă un comentariu