ACTIVITĂȚI INFORMATIV - EDUCATIVE CU COPII, LA SOVATA

Distribuie pe:

Marți, 26 iulie a.c., polițiștii de la siguranță școlară și prevenire au desfășurat, în proximitatea zonei Lacului Ursu, din Sovata, o activitate preventiv-educativă, pentru prevenirea comportamentelor de risc victimal sau infracțional.

În cadrul acțiunii, polițiștii au oferit turiștilor broșuri și pliante redactate în patru limbi (română, maghiară, engleză, germană) ce conțineau sfaturi cu caracter preventiv.

Totodată, copiilor le-au fost oferite recomandări pentru o vacanță în siguranță, bucurându-se în același timp de baloane și dulciuri, ca recompensă pentru participarea și implicarea în activități.

RECOMANDĂRI:

Fiți atenți la persoanele cu care intrați în contact pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător.Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră și să pătrundă în locuință cu scopul de a sustrage bani sau bunuri.

Nu vă transformați conturile de pe rețelele de socializare în surse de informații pentru infractori.

Evitați prieteniile cu persoane pe care nu le cunoașteți în realitate și nu dezvăluiți date despre dumneavoastră celor pe care îi cunoașteți doar din mediul online.

Dacă locuiți la parter sau la ultimul etaj, nu lăsași ferestrele deschise atunci când nu sunteți la domiciliu.

Rugați vecinii să vă supravegheze locuința atunci când lipsiți de acasă, mai ales pe o perioadă mai mare de timp.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Lasă un comentariu