ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 27-28 iulie, pompierii mureșeni au fost solicitați în cadrul a 62 de intervenții, după cum urmează: cinci incendii, două alte situații de urgență și 55 de intervenții SMURD.

Dintre acestea, amintim:

Incendii

* Miercuri, 27 iulie, în jurul orei 15.03, incendiu depozit de cereale în localitatea Iclandu Mare, strada Principală. A fost vorba despre un incendiu de miriște care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 50 ari, propagându-se la o magazie de aproximativ 200 mp, în care erau depozitate circa 270 tone de grâu. Din nefericire, în urma incendiului a rezultat și o victimă de sex masculin, cu vârsta de aproximativ 83 de ani, declarată de cod negru la sosirea echipajelor.

Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentelor de Pompieri Târgu Mureș și Târnăveni, împreună cu SVSU Iernut.

* Ieri noapte, în jurul orei 23.38, incendiu dejecții de grajd produs în localitatea Sângeorgiu de Câmpie, strada Principală. În urma incendiului au ars dejecțiile provenite de la un complex de păsări, pe o suprafață de 500 mp, fără propagare la alte bunuri din împrejurimi.

Tehnica implicată:

- două ASAS (Autospeciale de Stingere cu Apă și Spumă)

- un ACI (Autocamion de Intervenție);

- două buldozere;

- patru tractoare pentru transportarea unei cantități de 12.000 l apă, precum și pentru crearea zonei de siguranță împotriva propagării;

- două excavatoare.

Au intervenit pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Secției de Pompieri Sărmașu și Punctului de Lucru Râciu.

Cauza probabilă a producerii incendiului este în curs de stabilire.

De asemenea, tot în după-masa zilei de miercuri, 27 iulie, au avut loc alte trei incendii de vegetație uscată în municipiul Târgu Mureș, în urma cărora a fost afectată o suprafață de aproximativ 2,5 hectare.

Recomandăm cetățenilor să trateze cu seriozitate acest context al temperaturilor ridicate, în aplicarea măsurilor și recomandărilor în caz de caniculă, cât și a reglementărilor în vigoare în ceea ce privește arderea vegetației uscate, a miriștii și a deșeurilor vegetale.

Măsurile, reglementările, condițiile în vigoare, precum și recomandările legate de arderea vegetației uscate/activități de lucru cu focul în contextul temperaturilor ridicate și caniculă se pot accesa atât prin intermediul comunicatelor de presă puse la dispoziție pe site-ul inspectoratului (Buletin informativ isumures.ro), prin intermediul Platformei Naționale de Pregătire în Situații de Urgență (Platforma Națională de Pregătire pt. Situații de Urgență - fiipregatit.ro), cât și prin materialele publicate pe platformele de social media (Facebook/Instagram) ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Lasă un comentariu