ȘTIAȚI CĂ...

Distribuie pe:

* Rechinii sunt singurele animale care nu se îmbolnăvesc niciodată, ei sunt imuni la toate bolile cunoscute până în prezent de omenire, inclusiv la cancer.

* Lacul Superior (Lake Supe-rior), aflat la granița dintre SUA și Canada, este cel mai mare lac de apă dulce din lume. Suprafața sa depășește 82.000 kmp.

* Atunci când tăiem ceapa, eliberăm gazul din interior, care conține sulf. Sulful irită ochii și nasul. Corpul produce lacrimi pentru a înlătura această substanță din ochi.

* Insula Queimada Grande, cunoscută și sub denumirea de Insula cobrelor, este insula cu cei mai mulți șerpi din lume. Are suprafața de 430.000 de metri pătrați și se estimează că densitatea de șerpi de aici este de un exemplar pe metru pătrat.

* Vanilia este polenizată numai de albinele mexicane și de păsările colibri.

* Pe teritoriul Rusiei sunt valabile 9 fusuri orare.

* Libelula este simbolul național al Japoniei, Japonia fiind cunoscută și sub numele de Insula libelulă (Akitsushima).

* Singura pasăre din lume care vede culoarea albastră este cucuveaua.

* Șah-Mat în limba persană înseamnă: Regele e mort.

* Cea mai adâncă groapă terestră din lume este Kola Superdeep Borehole. Acesta se află în Rusia și are o adâncime de 12.261 metri.

* Lămâia vindecă rapid înțepăturile de viespe.

* Aeroportul internațional aflat la cea mai joasă altitudine din lume este Aeroportul Amsterdam Schiphol, din Olanda, situat la 3,9 metri sub nivelul mării.

* Cuvântul “dor” nu poate fi tradus în nicio altă limbă.

* Pe pamânt, fiecare zi e cu 0,00000002 secunde mai lungă decât precedenta datorită scăderii vitezei de rotație a Pământului.

* Singura pasăre din lume ce cântă și în timpul zborului este ciocârlia.

Lasă un comentariu