UN PROIECT DE SUFLET AL PSD MUREȘ DEVINE FUNCTIONAL - BAZINUL OLIMPIC DIN TÂRGU MUREȘ VA FI DESCHIS PUBLICULUI ÎNCEPÂND DE MARȚI, 2 AUGUST

Distribuie pe:

Anunțul a fost făcut de deputatul PSD de Mureș, Dumitrița Gliga. Este cunoscut faptul că PSD Mureș s-a implicat, prin reprezentanții săi, în acest proiect încă din 2016. Dumitrița Gliga a declarat ieri pentru “Cuvântul liber”: “Am fost la bazin în luna martie 2022, împreună cu dnii Iuliu Cosmin Pop, director al Clubului Sportiv «Mureșul» și Thomas Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sportului (din partea PSD - n.r.), punctând ultimele detalii pentru ca investiția să fie dată în folosință. Îi felicit pe toți cei implicați în realizarea acestei investiții mult așteptate de publicul larg și care reprezintă un nou pas pentru ca Târgu Mureșul să devină un important centru sportiv național”.

Luni, 1 august, bazinul va fi inaugurat cu o competiție de înot, o competiție de înot sincron și un meci de polo pe apă. La eveniment, va participa ministrul sportului.

Începând de marți, 2 august, accesul publicului va fi permis între orele 10.00-18.00, iar din septembrie între orele 6.00-21.00. Accesul va fi concomitent pentru publicul larg și structurile sportive, cu excepția orelor din zilele când sunt organizate competiții.

Complexul de natație are 2 bazine: unul de 50x25m și unul 25x12.5m, cca 800 de locuri în tribune, sediu administrativ pentru CS “Mureșul”, spații tehnice și anexe.

Este al doilea bazin acoperit din România omologat pentru competiții naționale și internaționale, în țara noastră existând doar 3 astfel de bazine.

Scurt istoric:

În 2008 a fost emisă HG 1505, prin care s-a hotărât scoaterea din funcțiune a fostului ștrand “1 Mai” și s-a aprobat finanțarea construirii Bazinului Olimpic din Tg. Mureș prin CNI SA și apoi predarea în administrarea Ministerului Sportului, prin CS “Mureșul” Tg. Mureș - la inițiativa dlui ministru Laszlo Borbely.

În 2010 a fost atribuit contrac-tul de proiectare și execuție a bazinului, însă nu a fost emis ordinul de începere a lucrărilor.

În 2016, în urma demersurilor efectuate de CS “Mureșul”, s-au început procedurile de deblocare a investiției, sub coordonarea dlui director Iuliu Cosmin Pop.

În 2017, un prim pas a fost făcut prin aprobarea de către Ministerul Sportului, condus de dl ministru Marius Dunca, din partea PSD - a sumelor necesare pentru scoaterea din funcțiune și casarea (demolarea) fostului ștrand “1 Mai”, pentru ca CF-ul aferent investiției să fie liber de sarcini.

În 2018, CS “Mureșul” a reușit înscrierea în domeniul privat al statului a terenului aferent investiției și a predat, pe bază de protocol, către CNI SA, pe durata executării investiției, terenul aferent.

În 2018-2019, CNI SA a actualizat indicatorii tehnico-economici aferenți investiției.

În 2019, ministrul Dezvoltării - din partea PSD - dl Daniel Suciu - a dat Ordinul de începere a lucrărilor.

În iulie 2021, a avut loc recepția lucrărilor, în prezența ministrului Sportului, dl Eduard Novak.

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu