KLAUS IOHANNIS: “AM CONVENIT SĂ FACEM PAȘI DECISIVI PENTRU INTERCONECTAREA REȚELELOR DE ENERGIE ELECTRICĂ DINTRE ROMÂNIA ȘI R. MOLDOVA”

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că a convenit cu omologul din Republica Moldova, Maia Sandu, realizarea unor pași decisivi în ceea ce privește interconectarea rețelelor de energie electrică din cele două țări.

“În cadrul consultărilor noastre am abordat și subiectul securității energetice a Republicii Moldova. După cum cunoașteți, Republica Moldova este deosebit de vulnerabilă în acest domeniu, iar populația resimte deja șocurile creșterilor masive ale prețurilor la gaze naturale și energie electrică. Am trecut în revistă evoluțiile pe acest subiect și opțiunile de sprijin în plan bilateral. În context, am discutat despre rolul foarte important și potențialul gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău ca element esențial în arhitectura de securitate energetică a Republicii Moldova. În acest cadru, pe lângă conectarea Republicii Moldova la rețeaua europeană de energie electrică, în martie, interconectarea rețelelor de energie electrică din România și Republica Moldova are o relevanță strategică evidentă și am convenit să facem pași decisivi în această direcție”, a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni, la conferința comună cu Maia Sandu. (Agerpres)

Lasă un comentariu