DESCHIDEREA OFICIALĂ A BAZINULUI OLIMPIC DE ÎNOT DIN TÂRGU MUREȘ

Distribuie pe:

Bazinul Olimpic de Înot din Târgu Mureș a fost inaugurat ieri cu o competiție de înot, “Cupa Speranța”, care s-a desfășurat în prezența ministrului Sportului, Eduard Novák. La manifestare au mai fost prezenți președintele Consiliului Județean Mureș Peter Ferenc, deputatul PSD Dumitrița Gliga, Deputatul UDMR Kolcsar Károly, viceprimarul Municipiului Târgu Mureș Portik Vilmos, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș Kovacs Levente, secretarul de stat în Ministerul Sportului, târgumureșeanul Thomas Moldovan și directorul Clubului Sportiv Mureșul, Iuliu Cosmin Pop.

Începând de astăzi, 2 august, accesul publicului va fi permis între orele 10:00-18:00, iar din septembrie între orele 06:00-21:00. Accesul va fi concomitent pentru publicul larg și structurile sportive, cu exceptia orelor din zilele când sunt organizate competiții.

“Strategia Națională pentru Sport include, de asemenea, dezvoltarea infrastructurii pentru a ne asigura că sportivii de performanță și copiii au posibilitatea de a practica toate sporturile.

Ne-am angajat să facem acest lucru și lucrăm în acest sens. Este singura modalitate de a crește o generație mai sănătoasă și mai activă și este de datoria noastră să o sprijinim. Mă bucur că, în curând, locuitorii din Târgu Mureș vor avea posibilitatea de a face mișcare în acest nou complex sportiv și sper că mulți dintre campionii noștri vor avea startul carierei aici”, a declarat Eduard Novák, pentru Agerpres.

Întrebat de jurnaliști care este motivul pentru care Bazinul Olimpic de la Târgu Mureș a mai fost inaugurat în urmă cu un an, dar nu a funcționat, ministrul a precizat că acest fapt s-a datorat procedurilor birocratice.

“Vă dați seama, în calitate de ministru aș fi deschis a doua zi, dar întâmpini foarte multe probleme birocratice. Da, pe de o parte erau blocate posturile anul trecut, pe de altă parte, preluarea de către oraș a fost foarte complicată și acum a ajuns în fază finală. Dar ce să zic? În sfârșit avem aici, astăzi, deschis și pus în funcțiune acest bazin și cred că peste un an toată lumea va fi foarte fericită și va uita faptul că un an ne-am chinuit să-l deschidem”, a declarat presei Eduard Novák.

El a spus că una dintre marile probleme ale ministerului o reprezintă faptul că există foarte multe terenuri și clădiri care nu sunt reglementate foarte bine juridic și că “din acest punct de vedere, chiar dacă s-a construit această bază frumoasă, a trebuit timp de un an să rezolvăm problemele birocratice legate de teren”.

“În sfârșit, noi sperăm că într-o lună, două sau trei să putem să dăm această infrastructură orașului”.

Bazinul Olimpic de la Târgu Mureș a fost construit după cele mai înalte standarde olimpice, fiind compus dintr-un bazin de antrenament și unul de competiție, acesta din urmă având cea mai mare lățime din țară și fiind construit cu utilizarea celor mai moderne tehnologii.

 Cupa Speranței a început cu o cursă de 50 de metri liber pentru copiii născuți între 2011 și 2015, a continuat cu o cursă de ștafetă pentru copiii născuți în 2010 și înainte, iar vizitatorii au mai avut posibilitatea să asiste la o demonstrație de înot sincron și la un meci de polo pe apă.

Lasă un comentariu