INVESTIȚII MAJORE SCOASE LA LICITAȚIE DE AEROPORTUL “TRANSILVANIA” TÂRGU MUREȘ

Distribuie pe:

Directorul Aeroportului “Transilvania” Târgu Mureș, Peti Andrei, a declarat, ieri, pentru “Cuvântul liber”, că speră ca firmele de construcții din România și din străinătate să se arate interesate și să se înscrie la licitația organizată de instituția sa pentru extinderea platformei de parcare aeronave până la suprafața de 8.000 mp; extinderea terminalului de pasageri până la suprafața de 9.397 mp și majorarea capacității de procesare a unui număr mare de pasageri la plecări/sosiri interne și internaționale.

“Este vorba despre o lucrare de infrastructură mare, deosebit de importantă pentru susținerea dezvoltării economice a județului Mureș. De aceea sper ca antreprenorii să fie interesați de acest obiectiv și să putem atribui execuția proiectului tehnic și a lucrării de construcție propriu-zisă astfel încât să ne încadrăm în termenul de finalizare care este 31 decembrie 2023”, a spus Peti Andrei.

Finațarea lucrărilor, în valoare de peste 15 milioane de euro, este realizată din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Data limită de depunere a ofertelor este 30 august 2022. Contractul de finanțare cu titlul “Modernizarea Aeroportului “Transilvania” Târgu Mureș cu includerea obiectivelor din Master Planul General de Transport” a fost semnat în 18 ianuarie 2022, la sediul Ministerului Transporturilor din România. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu