ÎN JUDEȚUL MUREȘ SE CAUTĂ 70 DE VOLUNTARI PENTRU CENTRE DE PLASAMENT

Distribuie pe:

“Ajungem MARI” începe recrutarea de voluntari pentru copiii din centrele de plasament din toată țara

Într-un comunicat de presă transmis redacției noastre de coordonatorii campaniei “Ajungem MARI” se arată că sunt peste 45.000 de copii și tineri aflați în sistemul de protecție în România. “Aproximativ 9.000 de copii intră în sistem în fiecare an, ca urmare a abandonului sau a diverselor tragedii care le lovesc familiile, iar cei mai mulți dintre ei au suferit traume emoționale ce au nevoie de multă muncă și ajutor pentru a putea fi depășite. Din cauza acestora, copiii instituționalizați nu mai au puterea să-și observe și să-și atingă potențialul”, se precizează în comunicat.

În județul nostru se caută 70 de voluntari pentru a lucra cu copiii din centrele de plasament din Târgu Mureș, Sântana de Mureș, Reghin, Sâncraiu de Mureș, Sighișoara și Ceuaș. Perioada de înscrieri are loc în lunile august-septembrie, iar testarea psihologică, interviul și trainingul încep imediat după aceasta. Toate detaliile despre înscriere și etapele de selecție și pregătire se regăsesc pe www.ajungemmari.ro

Orice modul de voluntariat dedicat copiilor și tinerilor aflați în sistemul de protecție - centre de plasament, centre de zi, centre în regim de urgență, apartamente de tip familial - durează 8 luni, din 15 noiembrie 2022 până în 30 iunie 2023. Se lucrează 2 ore pe săptămână cu copiii, fizic, dar și online, dacă nu există posibilitatea de a merge direct la beneficiarii proiectului, iar doritorii vor trece inițial printr-un proces de selecție și pregătire. Nu se dau teste de cultură generală, ci sunt etape menite să faciliteze selectarea oamenilor potriviți, care înțeleg angajamentul pe care se pregătesc să și-l asume și sunt deciși să le fie alături copiilor, pe termen lung.

Voluntarii “Ajungem MARI” sunt în general adulți, studenți sau liceeni, de la 16 ani în sus, fără limită superioară de vârstă, comunicativi, implicați și dornici să îi ajute într-adevăr pe copii.

Peste 9.000 de voluntari ai organizației au ajuns în acești ani la mii de copii din București și alte 24 DE județe din țară. Au făcut cu ei meditații, i-au dus la cursuri vocaționale, în tabere și excursii de-o zi, la logopedie sau psihoterapie și, mai presus de orice, le-au fost sprijin moral și emoțional.

“Ne bucurăm să fim parteneri de recrutare ai asociației «Ajungem Mari» și să încurajăm voluntariatul în rândul tuturor segmentelor de candidați, mai ales al tinerilor la început de carieră. Beneficiile sunt imense pentru cei care aleg să se implice în comunitate. În primul rând, suportul adus copiilor pe durata programului, dar și sentimentul de împlinire și mulțumire personală și dezvoltarea de noi abilități profesionale și de viață ce vor îmbogăți CV-urile voluntarilor”, a declarat Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs, partener de recrutare al “Ajungem MARI” în această campanie. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu