ORDIN DE PREFECT PENTRU CONSTATAREA ȘI EVALUAREA PAGUBELOR CAUZATE DE INUNDAȚII ÎN JUDEȚUL MUREȘ

Distribuie pe:

În urma fenomenelor hidro-meteorologice de la finalul săptămânii trecute, prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a semnat Ordinul de Prefect prin care se constituie Comisia pentru constatarea și evaluarea pagubelor produse pe raza unităților administrativ-teritoriale Ibănești și Râciu.

Potrivit raportărilor trimise de primăriile celor două comune, au fost înregistrate pagube produse de cantitățile mari de apă în special la rețeaua de drumuri. La Ibănești au fost înregistrate pagube la 11 km de străzi, 4,15 km de drumuri forestiere și agricole, precum și 2 podețe. La Râciu, în urma fenomenelor meteorologice din data de 31 iulie, a fost afectat un drum comunal, pe o distanță de 1,1 km.

În zilele de 3 și 4 august, comisia formată din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al Județului Mureș, Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, Consiliului Județean Mureș, Inspectoratului Județean în Construcții Mureș și reprezentanții unității administrativ-teritoriale se va deplasa în teren unde va întocmi procese verbale privind constatarea și evaluarea pagubelor produse de fenomenele hidro-meteorologice, conform modelului prevăzut de Ordinul comun al ministrului mediului și pădurilor și al ministrului administrației și internelor nr. 459/78/2019, acestea urmând să fie predate Instituției Prefectului - Județul Mureș.

Conform procedurilor, în situația în care la nivel local nu sunt identificate surse de finanțare pentru remedierea pagubelor, Instituția Prefectului va transmite Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației solicitarea de acordare a sprijinului financiar pentru refacerea obiectivelor afectate de ploile abundente din județul Mureș.

Cancelaria Prefectului Instituția Prefectului - Județul Mureș

Lasă un comentariu