“OCTOGENARI OPTIMIȘTI”

Distribuie pe:

Absolvenții generației 1958-1959, ai Liceului “Petru Maior”, din orașul viorilor, dar și al marelui Corifeu al “Școlii Ardelene”, Petru Maior, s-au întâlnit, joi, 23 iunie 2022, pentru a 63-a oară de la absolvire, cuprinși de emoții și speranțe în frumosul municipiu, care este Reghinul.

La întâlnirea de 50 de ani s-a hotărât să ne revedem în fiecare an și așa s-a întâmplat cu excepția ultimilor 3 ani, când “blestemata pandemie”, COVID 19, ne-a împiedicat să o facem.

Generația noastră a fost prima generație cu 10 clase de după război, fii ai Reghinului, dar și ai Văii Mureșului, Gurghiului și Luțului, ai nord-estului Câmpiei Transilvane, născuți în însângerații ani 1941,1942, trecuți prin anii grei de după război, prin toată Orânduirea socialistă românească, cu toate bunele și relele ei, dar și prin “dificila” tranziție de după anul 1989, formată din 2 clase conduse de eminenții profesori Geller David (matematică) și doamna profesoara Dorina Zamfir (geografie), fostă directoare a Liceului “Petru Maior”, chiar a Liceului “Unirea” din Tg. Mureș. După cum și generația noastră, ca și altele de altfel, s-a răspândit, în țară și în lume, a fost o prezență, relativ, bună.

Distinsa profesoară Zamfira Timaru, care împreună cu regretatul ei soț, colonel la Pompieri, Timaru Gavril (foști colegi de an), organizatori ai tuturor întâlnirilor noastre, a “interpretat” și rolul de dirigintă.

După intonarea Imnului de Stat al României, a cântecului “Gaudeamus igitur”, s-au păstrat momente de reculegere în memoria iluștrilor dascăli avuți, dar și a colegilor plecați prea devreme la cele veșnice.

Ne cerem scuze pentru că lista ar fi prea lungă, că amintim doar câțiva dispăruți în ultimul timp:

Ciotloș Rodica (căsătorită Fărcaș), fost medic al Policlinicii Reghin, ing. Matei Olimpiu, fiu al Reghinului, trăitor în frumosul municipiu Deva, Adler Tiberiu, fiu al Reghinului, trăitor în Israel.

Pe ei și pe toți ceilalți Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace.

S-au depănat amintiri, s-au făcut poze (din care una o trimitem redacției dumneavoastră) și am remarcat cu multă plăcere că pe lângă laudele adresate fiilor și fiicelor lor, n-au uitat să evidențieze realizări remarcabile si ale nepoților lor. La întrebarea dacă vreți să ne întâlnim și la anul (pusă de organizator), toți au răspuns puternic “DA”!

Laudele aduse nepoților, dar și răspunsul la întrebarea “dacă vreți să ne întâlnim și la anul” m-au făcut să intitulez informația mea “Octogenari optimiști”.

Nu se poate încheia demersul nostru fără a mulțumi personalului gimnaziului “Augustin Maior”, reședința actuală a fostului nostru Liceu, personalului de serviciu, dar și celor de la “Restaurantul Central” (situat pe Coșbuc), unde s-a organizat masa festivă, oameni demni, respectuoși și ospitalieri, așa cum șade bine unui municipiu european, curat și frumos!

Prof. GH. MIRCEA, Crăiești

Lasă un comentariu