PROIECT: PĂRINȚII CU CEL PUȚIN DOI COPII, SCUTIȚI DE IMPOZITUL PE MAȘINĂ!

Distribuie pe:

La secretariatul Senatului a fost înregistrat un proiect pentru completarea art. 469 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare, prin care se propune scutirea de la plată a impozitului pentru mijloacele de transport aflate în proprietatea, coproprietatea sau care fac obiectul unui contract de leasing financiar, în cazul părinților care au cel puțin doi copii în întreținere, cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani, pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului.

În expunerea de motive se arată: “Întrucât îngrijirea unui nou membru al familiei atrage, implicit, și creșterea cheltuielilor familiei, apreciem că se impune ca statul român să vină în sprijinul familiilor care au doi sau mai mulți copii, astfel încât sarcina financiară a părinților să nu fie atât de împovărătoare, având în vedere că, în cazul acestor familii, sumele pe care sunt nevoite să le cheltuiască sunt cu mult mai mari decât cheltuielile pe care trebuie sa le suporte celelalte categorii de persoane.

O astfel de măsură ar veni în susținerea familiilor cu doi sau mai mulți copii, care ar fi scutite de la plata impozitului pentru mijlocul de transport pe care îl aleg, suma pe care nu ar mai plăti-o la buget urmând a fi folosită pentru necesitățile de zi cu zi ale familiei.

Mai ales în contextul economic actual marcat de creșteri ale prețurilor, care afectează, în general, întreaga populație a țării, dar în special familiile numeroase.

Așadar, adoptarea acestei propuneri ar contribui la ameliorarea situației financiare a acestor familii și, prin eliminarea unui alt impediment financiar, ar conduce și la stimularea natalității în Romania”. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu