NICOLAE CIUCĂ: SPRIJINIM FERMIERII ȘI SUSȚINEM PROCESAREA PRODUCȚIEI INTERNE. PREMIERUL ANUNȚĂ CĂ AU FOST ALOCAȚI 200 MILIOANE DE EURO PENTRU A ÎNCURAJA FERMIERII SĂ PRELUCREZE ÎN ȚARĂ PRODUSELE AGRICOLE

Distribuie pe:

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, miercuri seară, că Executivul sprijină fermierii și susține procesarea producției, fiind alocată suma de 200 milioane de lei. Șeful Executivului a adăugat că producția de grâu de anul acesta acoperă necesarul intern și că există și disponibilitate pentru export.

“Sprijinim fermierii și susținem procesarea producției interne! Am anunțat astăzi acordarea unei prime de 10%, în plafon de 200 milioane de euro, pentru a încuraja fermierii români să prelucreze în țară produsele agricole”, a scris Ciucă, miercuri seară, pe Facebook.

În ceea ce privește producția de grâu, premierul afirmă că aceasta acoperă consumul intern și avem și pentru export.

“Producția de grâu de anul acesta acoperă consumul intern și va exista disponibilitate și pentru export. În perioada imediat următoare, vom iniția un nou set de măsuri pentru fermierii ale căror recolte sunt afectate de secetă”, mai anunță premieru, citat de News.ro.

Nicolae Ciucă a amintit și despre un program pentru irigații.

“Pe lângă acestea, am stabilit că, în următorii ani, vom investi 1,5 miliarde de euro prin Programul național de reabilitare a infrastructurii de irigații”, precizează Nicolae Ciucă.

Lasă un comentariu