PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE

Distribuie pe:

Motto: “Doamne, cât s-au mărit lucrurile Tale; toate cu înțelepciune Le-ai făcut; Umplutu-s-a pământul de zidirea Ta” (Psalmul 103, vers. 25).

ALEGORIA BROSCUȚELOR

A fost odată un grup de broscuțe care vroiau să se ia la întrecere. Țelul lor era să ajungă în vârful unui turn foarte înalt.

Se adunaseră deja mulți spectatori pentru a urmări cursa și a le încuraja pe broscuțe. Cursa urma să înceapă. Totuși, dintre spectatori nu credea nici unul că vreuna dintre broscuțe va reuși să ajungă în vârful turnului. Tot ce se auzea erau exclamații de genul - Oh, ce obositor!!! Nu vor reuși niciodată să ajungă sus! sau - Nici nu au cum să reușească, turnul este mult prea înalt!

Broscuțele începură să abandoneze cu excepția uneia singure, care se cățăra vioaie mai departe.

Spectatorii continuau să strige - E mult prea obositor! Nu va putea nimeni să ajungă sus!

Tot mai multe broscuțe se resemnau și abandonau, doar una singură se cățăra consecvent mai departe. Nu voia cu niciun chip să abandoneze.

În final renunțaseră toate, cu excepția acelei broscuțe, care, cu o imensă ambiție și rezistență, reuși să ajungă singură în vârful turnului!

După aceea, toate celelalte broscuțe și toți spectatorii au vrut să afle cum a reușit broscuța să ajungă totuși în vârf, după ce toate celelalte se văzuseră nevoite să abandoneze cursa!

Unul din spectatori se duse la broscuță s-o întrebe cum de a reușit să facă un efort atât de mare și să ajungă în vârful turnului.

Așa a aflat că broscuța învingătoare era surdă.

MORALA

Nu asculta niciodată pe oamenii care au prostul obicei de a fi întotdeauna negativi și pesimiști fiindcă ei îți răpesc cele mai frumoase dorințe și speranțe pe care le porți în suflet!

Gândește-te mereu la puterea cuvintelor, căci tot ceea ce auzi sau citești te influențează în ceea ce faci!

Deci: “Fii mereu optimist!”

Și mai ales fii pur și simplu surd când cineva îți spune că nu-ți poți realiza visele!

Gândește-te: poți reuși în viață dacă vrei cu adevărat!

P.S. “Luca cap. 6, vers. 29-31: “Celui ce te lovește peste obraz, întoarce-i și pe celălalt; pe cel ce-ți ia haina, nu-l împiedica să-ți ia și cămașa, oricui îți cere, dă-i; și de la cel care ia lucrurile tale, nu cere înapoi. Și precum voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi asemenea”.

Cu dragoste creștinească,

PĂRINTELE ILIE

Lasă un comentariu