PREȚUL MEDIU AL LOCUINȚELOR TRANZACȚIONATE ÎN ROMÂNIA A DEPĂȘIT 100.000 DE EURO

Distribuie pe:

Prețul mediu de tranzacționare a locuințelor în România a depășit 100.000 de euro, în primele șase luni din acest an, în creștere cu aproximativ 10% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor unei companii imobiliare.

Cele mai mari tranzacții intermediate de birourile Re/Max România, în intervalul analizat, au fost un complex de vile din București, în valoare de 5 milioane de euro, o casă de 1,62 milioane de euro din Cluj-Napoca și un teren în valoare de 1,5 milioane de euro din București.

Conform datelor centralizate de Re/Max, compania a intermediat peste 5.000 de tranzacții, în primul semestru al acestui an, din care circa 92% au fost pe segmentul rezidențial.

În același context, birourile din România ale companiei au înregistrat o creștere de 48% în ceea ce privește valoarea totală a tranzacțiilor imobiliare din primul semestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, de la 113 milioane de euro la 169 milioane de euro. Totodată, prețul mediu de tranzacționare pe segmentul vânzări a crescut în acest interval cu aproximativ 10%, de la aproximativ 94.000 de euro la 103.000 de euro.

Cele mai multe intermedieri au fost realizate pe segmentul rezidențial (circa 92% din total), urmate de comercial (4%), industrial (2%) și office (2%). De asemenea, dintre cele peste 5.000 de proprietăți rezidențiale tranzacționate, apartamentele de două camere (35%) și casele (32%) au fost cele mai căutate tipuri de proprietăți, în S1 2022, iar per total, 80% dintre apartamentele vândute/cumpărate sunt proprietăți vechi.

În ceea ce privește următoarea perioadă, specialiștii în imobiliare sunt de părere că piața de profil va rămâne stabilă, fără să înregistreze scăderi de prețuri până la finalul anului.

În România, Re/Max este cea mai mare rețea de birouri imobiliare francizate, cu cel mai mare număr de agenți imobiliari, cu peste 70 de francize și mai mult de 900 de membri. (Agerpres)

Lasă un comentariu