PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA! ZOO TÂRGU MUREȘ A INAUGURAT POIANA LEMURILOR

Distribuie pe:

Sute de târgumureșeni și turiști au luat parte sâmbătă la inaugurarea Poienii Lemurilor de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș, un coridor unic în România pe care vizitatorii se pot plimba și pot interacționa cu trei familii de lemuri cu coadă inelată. “Este primul coridor din țară special amenajat pentru lemuri cu coadă inelată. E un răsfăț special pentru cei mici, dar și pentru cei mari deopotrivă, cu o zonă dedicată unde veți putea să vă plimbați liber printre lemuri. Acest coridor a fost amenajat folosind materiale reciclate. (...) Vizitatorii vor avea parte de o experiență specială când se vor plimba printre aceste animale sau vor dori să hrănească lemurii cu coada inelată din Madagascar. Felicitări echipei de la Grădina Zoologică pentru această realizare. Este făcută dintr-un buget minimal. Aș dori să felicit și să mulțumesc și colegilor de la Consiliul Local care au susținut financiar, și nu numai, realizarea acestei investiții”, a declarat primarul din Târgu Mureș, Soós Zoltán, prezent sâmbătă la inaugurare.

Poiana Lemurilor de la Grădina Zoologică are un coridor special amenajat, de pe care se poate interacționa cu 16 lemuri cu coadă inelată, totul în deplină siguranță, acestea nefiind animale agresive.

“Noi încercăm să punem în practică o altă politică - să folosim materiale reciclabile, să facem câte un pas ecologic. Deci să nu facem amplasamente din beton, să folosim materiale naturale și cât de ieftin se poate. Acesta e un exemplu olandez, ce vedeți aici, asta se întâmplă în Olanda. Deja grădinile mari din lume încep să meargă pe această filozofie”, a afirmat directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureș, Szantho Janos. Adjunctul său, Kopacz Andras, a precizat că hrana oferită lemurilor de către vizitatori a fost pregătită de angajații de la Zoo pentru această zi festivă și că, în mod normal, nu se recomandă hrănirea animalelor de către vizitatori.

“Trebuie să mergem înainte și nu trebuie să inventăm, ci să folosim ceea ce au făcut și alții. Acum câțiva ani, am făcut Insula Lemurilor unde au fost cazați lemurii, iar acum am venit cu țarcul acesta, unde se pot vizita de aproape, vizitatorii pot să intre în țarc. Poiana Lemurilor este pe o suprafață de peste 50 de ari și avem 16 lemuri, sunt din 3 familii. O familie e mai veche, este cea pe care am avut-o pe insulă, iar anul trecut am adus încă două familii din alte grădini zoologice și acum sunt împreună. Sunt în total 16 animale și se pare că s-au acomodat foarte bine între ele, nu a fost nicio problemă și sperăm că și în continuare vizitatorii se vor bucura de ele. Am pregătit mâncarea în cantitatea necesară lemurilor, am pregătit coșulețe cu hrană. Acum a fost ceva inedit”, a spus Kopacz Andras. (Agerpres)

Lasă un comentariu