Oferte atractive la Târgul de Cariere - ediția 100!

Distribuie pe:

Târgul de Cariere, desfășurat miercuri, 29 aprilie 2015, în foaierul Teatrului Național din Târgu-Mureș, a reunit 20 dintre cei mai importanți angajatori de pe piața actuală a forței de muncă, prezentând o ofertă generoasă, care însumează peste 400 posturi cu normă întreagă sau parțială. Domenii sunt dintre cele mai atractive pentru tinerii aflați în căutarea unui loc de muncă: industrie, transport, tehnică, IT, auto, logistică, finanțe-bănci, turism, retail, servicii clienți etc. Participarea unor companii precum: AIESEC, Accenture, Arabesque, Autoliv, CamelWeb, CIE Matricon, Hirschmann Automotive, ISDC, JCI Târgu-Mureș, ROMCAB, MSG, VINCI ENERGIES, Azomureș, Kastamonu România, Global Art Production, ANOFM, Continental, Total Stay Group, Offfice Depot, Universitatea „Petru Maior" atestă diversitatea și atractivitatea ofertelor, prestigiul, profesionalismul și seriozitatea angajatorilor.

În cadrul Târgului, standul „Centrul pentru carieră" - a oferit celor interesați servicii gratuite de consiliere și consultanță în identificarea și alegerea unui loc de muncă adecvat studiilor și preferințelor solicitanților, deschiderea unei firme, alegerea unor programe de orientare și pregătire profesională. Posibilitatea de participare la programe de pregătire, la stagii de practică în țară și în străinătate constituie alte elemente de atractivitate a Târgului de Cariere.

La această ediție, S.C. Azomureș S.A., aflată în plin proces de modernizare și dezvoltare, a lansat tinerilor absolvenți de studii superioare tehnice provocarea de a fi cooptați în Programul „Graduate Trainee", derulat sub motto-ul „Transformă-ți cunoștințele în performanță". „Programul a fost conceput pentru a oferi tinerilor absolvenți posibilitatea de a-și valorifica cunoștințele teoretice dobândite în facultate, prin activități practice, în vederea definitivării pe un post în cadrul companiei. La ora actuală, în program sunt antrenați 50 de absolvenți, din care 90% sunt deja pe posturi importante de coordonare și management. Timp de 18 luni, tinerii sunt implicați în cele mai importante secții de producție, în paralel cu un proces de învățare și asimilare a cunoștințelor de specialitate," ne-a declarat dna Monica Filpișan, Șef Serviciu Recrutare și Dezvoltare din cadrul companiei. Etapele programului constau în integrarea inginerului debutant, stagii de instruire în secțiile de producție, evaluarea cunoștințelor acumulate după fiecare stagiu, definitivarea pe un post vacant și dezvoltarea carierei profesionale. La această ediție a Târgului de Cariere, Azomureș oferă cinci asemenea locuri de muncă, Departamentul Resurse Umane asigurând tinerilor solicitanți sprijin și consiliere vocațională pentru a-și găsi locul în cadrul profilului ce corespunde aptitudinilor și pregătirii lor.

„Scopul formării profesionale este ca, la finalizarea programului, tinerii să ocupe poziții-cheie în cadrul companiei, oferindu-le posibilitatea de a-și dezvolta cariera într-un mediu cu valori tradiționale, șansa de a învăța într-un cadru profesionist, alături de angajați cu vastă experiență, oportunități de participare la programe de dezvoltare profesională și, nu în ultimul rând, stabilitatea locului de muncă", a precizat, la rândul său, dna Cristina Monica Ormenișan, specialist recrutare în cadrul Azomureș.

Bazele Târgului de Cariere au fost puse la Cluj-Napoca, în anul 2006, manifestarea găzduită miercuri, de Teatrul Național, marcând rotundul a 100 de ediții.

Lasă un comentariu